TV-spill felte Ronaldo

Den mystiske årsaken til at Ronaldo kollapset før VM-finalen mot Frankrike er avslørt. Den brasilianske superstjernen ble rammet av epilepsiliknende anfall etter mange uker med dataspill. Han tok ikke advarslene som følger med PC-spill på alvor.

Det forteller Ronaldos lagkamerater, leger og familie i intervjuer med det franske magasinet Paris Match.

21-åringen som er kåret til verdens beste fotballspiller, har de siste månedene blitt også en lidenskapelig dataspiller.

Blant Ronaldos største favoritter var i ukene før og under VM dataspill-bestselgere. «Tomb Raider» med den kvinnelig sexbomben Lara i hovedrollen, strategispillet «Starcraft» og skyte-orgiene «Quake».

- Med joysticken sin flyttet Ronaldo i en egen verden som passer ham best, sier en av vennene til Paris Match.

Bevisstløs

Venstrebacken Roberto Carlos var på Ronaldos rom på slottet Grand Romaine finaledagen da kameraten fikk anfallet.

- Jeg så Ronaldo lage en underlig grimase og trodde først at han bare tullet. Men så begynte han å sikle, ryste og skjelve, forteller Roberto Carlos i Paris Match.

Legen for det brasilianske landslaget, Lidio Toledo, skyndte seg med å åpne Ronaldos munn, for at han ikke skulle svelge tungen. 21-åringen lå bevisstløs foran dataskjermen i ca. ett minutt. Deretter klaget han over muskelsmerter og sov i ca. halvannen time.

Dette skjedde klokka halv tre på dagen. Ved 17-tida ble Ronaldo kjørt til en klinikk for nevrologiske undersøkelser.
Klokka 21.00 var han på banen da VM-finalen mot Frankrike ble blåst i gang.

Isolert

Den voldsomme berømmelsen er blitt et alvorlig problem for verdensstjernen Ronaldo. Under VM kunne han ikke forlate hotellet fordi utenfor ventet journalistene og hundrevis av fans.

Derfor flyktet han foran PC-skjermen.

I Paris Match-reportasjen forteller venner og familien at Ronaldo brukte nesten all sin fritid på dataspill og surfing på nettet.

Når han spilte online, presenterte han seg likegodt som den han var, nemlig Ronaldo, men fikk som svar av sine medspillere på nettet:

- Er du Ronaldo, så er jeg presidenten i Brasil.

Til Paris Match sier en venn av den isolerte stjernen:

- Han led av noe som ingen legeundersøkelse kan diagnostisere. Det heter ensomhet, og er skremmende.

  • Ronaldo har siden VM oppholdt seg i sin mors godt bevoktede villa i utkanten av Rio de Janeiro. Han har verken trent eller spilt fotball etter VM-finalen.