Presidentvalget Norges Idrettsforbund

TV-tabben stopper ham

Forbløffende enighet mellom de tre som vil styre den norske idrettsbevegelsen. Det kunne gitt en sensasjonell mulighet for en vraket president. Men så var det NRK-intervjuet da.

PÅ VEI UT? I tolvte time ble Tom Tvedt foreslått av Svømmeforbundet etter at valgkomiteen vraket ham som president i Norges Idrettsforbund. For å lykkes må nok søndagens valg mellom tre kandidater gå til en ny avstemning. Kan det likevel være slik at tingforsamlingen ser mer på resultater enn person? FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix
PÅ VEI UT? I tolvte time ble Tom Tvedt foreslått av Svømmeforbundet etter at valgkomiteen vraket ham som president i Norges Idrettsforbund. For å lykkes må nok søndagens valg mellom tre kandidater gå til en ny avstemning. Kan det likevel være slik at tingforsamlingen ser mer på resultater enn person? FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN vraket president, en plutselig utfordrer og en overraskende politisk oppstandelse i tolvte time. Til sammen skulle det speile steile fronter mellom de tre som nå kjemper om å få lede den norske idrettsbevegelsen, men det bildet er totalt feil:

Få er mer like i muntlige verdier og proklamert idrettspolitikk enn trioen Sven Mollekleiv, Berit Kjøll og Tom Tvedt.

Morgendagens presidentvalg blir ikke noe spørsmål om retning. Bare om person.

FOR idretten kan det være viktig nok. Den sittende presidenten Tom Tvedt er et bra eksempel på det.

Han ble vraket av valgkomiteen i Norges idrettsforbund under fire år etter at han var trampeklappet fram som suveren ny sjef. På tinget i Trondheim den gang virket alt så greit. En avslappet, morsom Tom Tvedt hadde grepet på forsamlingen. Han framsto som en opplagt leder for en sosial folkebevegelse med full orden på hvordan idretten med sine nær to millioner medlemmer kunne hjelpe fram et bedre norsk samfunn. Og samtidig vinne noen VM -og OL-gull på veien.

Nå har han overoppfylt de fleste av sine politiske løfter fra forrige idrettsting, men samtidig sannligvis tapt den personlige makten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer