Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boksing

TV-tall i USA forbløffer

Anerkjent bokseekspert om Brækhus-kampen: - Imponerende.

VISTE MUSKLER: Cecilia Brækhus bokset mot Kali Reis lørdag og vant. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VISTE MUSKLER: Cecilia Brækhus bokset mot Kali Reis lørdag og vant. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

LOS ANGELES (Dagbladet): Cecilia Brækhus (36) kom til USA for å bokse - og for å bygge seg opp en merkevare.

Det endte med seier over Kali Reis lørdag, men også pipekonsert fra publikum. Nå har TV-tallene fra kampen kommet i USA. Og tallene forbløffer.

Ifølge Nielsen Media Research så i gjennomsnitt 904 000 personer kampen på betalingskanalen HBO. På sitt beste var tallet 1,024 million seere.

- Imponerende, skriver Dan Rafael for ESPN. Han er en av USAs mest erfarne boksereportere.

Strålende nyheter

Hovedkampen i StubHub Center i Los Angeles gikk mellom Gennady Golovkin og Vanes Martirosyan. I USA ble stevnet solgt inn som at verdens beste mannlige bokser (Golovkin) og verdens beste kvinnelige bokser (Brækhus) skulle i aksjon samme kveld.

HANDSHAKE: Gennady Golovkin (til høyre) og Vanes Martirosyan trakk 1,361 million tv-seere på det meste. Foto: NTB scanpix
HANDSHAKE: Gennady Golovkin (til høyre) og Vanes Martirosyan trakk 1,361 million tv-seere på det meste. Foto: NTB scanpix Vis mer

TV-tallene for Golovkin-kampen ser slik ut: I snitt satt 1,249 million seere benket foran skjermen. På det meste så 1,361 million seere kampen som ble stoppet etter to runder da Golovkin knocket motstanderen.

At det skiller så lite mellom den mannlige og kvinnelige kampen, er strålende nyheter for Brækhus. Men også overraskende. Dette var første gang i HBOs 45-årige historie at en kvinnelig boksekamp gikk direkte.

Kaos

Til Dagbladet forteller Brækhus at det var kaos i garderoben etter kampen. Rundt 20 personer var samlet der, blant annet toppsjefen i HBO, som skrøt av den norske 36-åringen:

- Han hadde fått et nytt syn på kvinnelig boksing, forteller Brækhus. Og for å sette TV-tallene i ytterligere perspektiv: Golovkin-kampen er den mest sette boksekampen på betal-TV i 2018.

Den forrige rekorden hadde Deontay Wilder og Luis Ortiz fra 3. mars. Da var seertallet 1,055 million, bare 151 000 høyere enn tallet til Brækhus.

Den norske bokseren og hennes promotorer har dermed skaffet seg gode kort på hånda når de går i gang med å fikse en ny USA-kamp. Den kan komme til høsten. Spørsmålet er om hun også denne gang vil bli en underkamp til Golovkin.

Kasakhstaneren har signalisert et sterkt ønske om å møte Canelo Álvarez. Meksikaneren var den opprinnelige motstanderen i StubHub Center lørdag, men ble dopingtatt. Utestengelsen går ut i august. Rett etterpå kan det bli et toppmøte, muligens i Las Vegas.

God kamp

Bokseeksperter i USA omtaler oppgjøret mellom Brækhus og Reis som en god kamp i ti runder. Men det var Reis som sto for fightens to vitale øyeblikk da hun fikk inn knallharde treffere i sjuende og åttende runde.

Publikum mente hun burde ha vunnet på poeng og svarte med å pipe på Brækhus. Også Reis mente hun fortjente seieren, men dette fnyser Brækhus av.

- Nei, he-he, sier hun.

- Alle kommentatorer, bokseeksperter og dommere var enige. Det var en helt klar og grei seier, sier hun om poengsifrene 97-92, 96-93, 96-93.

Etterpå sa begge at det kunne bli aktuelt med en omkamp. Men trolig vil Brækhus ha interesse av enda større matcher. Layla McCarter, Cris Cyborg og Claressa Shields nevnes som potensielle motstandere.

DIREKTE: Pressekonferanse med Cecilia Brækhus etter kampen mot Kali Reis. Video: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media