TV-trikset som åpner for Coop-profilering året rundt for Petter

Omgår sponsorstriden med Northug-TV.

I VALGRI DRAKT: Petter Northug kan ha gjort en strategisk genistrek om Norges Skiforbund godtar at han driver sin egen nett-tv-kanal, samtidig som han har landslagskontrakt med restriksjoner. Her fra fredagens Senkveld-sending på TV 2.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I VALGRI DRAKT: Petter Northug kan ha gjort en strategisk genistrek om Norges Skiforbund godtar at han driver sin egen nett-tv-kanal, samtidig som han har landslagskontrakt med restriksjoner. Her fra fredagens Senkveld-sending på TV 2. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Esten O. Sæther kommenterer: Petter er så flink på TV, at han velger å gå for Norge igjen

(Dagbladet): I helga har Petter Northug samtaler med ledelsen i ski-Norge for å forsøke å bli enige om en avtale som gir Petter mulighet til å gå verdenscup til vinteren.

Etter at Northug ikke svarte på skiforbundets tilbud om et års forlengelse av avtalen han gikk på i fjor, trakk skipresident Erik Røste tilbake tilbudet.

Dermed er Petter Northug per i dag en løper som ikke får gå verdenscup i langrenn denne sesongen. Et møte i går kveld ga ingen avklaring.

- Vi forholder oss til at han har fått en raus avtale. Mange mener vi har strukket oss for langt i denne saken. Det har ikke vært noen forhandling fra vår side, det har vært et tilbud. Når Petter og Coop i tillegg ønsker kommersiell frihet gjennom sesongen er det helt umulig for Norges Skiforbund å akseptere. Det har Coop og Northug fått klar beskjed om. Vi tar ingen nye initiativ i denne saken, sa Røste til Dagbladet i begynnelsen av forrige uke.

Coop-tv Den kommersielle friheten kan Northug nå ha funnet en vei rundt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.