TV2-Davy refser FK Haugesund:- Helt ubegripelig

TV-profilen reagerer.

Reagerer: Davy Wathne reagerer sterkt på måten FK Haugesunds sportsdirektør Asbjørn Helgeland forlater sin post på. Her avbildet på Skagerak Arena tidligere i år. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Reagerer: Davy Wathne reagerer sterkt på måten FK Haugesunds sportsdirektør Asbjørn Helgeland forlater sin post på. Her avbildet på Skagerak Arena tidligere i år. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): 
Etter syv år i jobben som sportsdirektør i FK Haugesund, takket Asbjørn Helgeland for seg fredag. Det får TV2-profilen Davy Wathne til å reagere.

- Jeg kan ikke skjønne hvorfor FKH skal ville ønske å bytte ut en sportsdirektør som Asbjørn Helgeland, sier den frittalende bergenseren før han fortsetter:

- Fotballen er annerledes nå enn den var tidligere. Det er logistikk. Før i tiden trente du de guttene som bodde i gata. Sånn er det ikke lenger.

På Island og i Afrika samtidig
Den rutinerte programlederen mener nemlig at en god sportsdirektør må være god på det meste, og berømmer Helgeland for å besitte disse kvalitetene.

- Du må være overalt. Du må skjønne, vite og forstå. Samtidig må du forstå hvordan en bygger et helhetlig bilde, og så må du være alle steder mellom Island og Afrika samtidig, forklarer han.

- Det er veldig vanskelig og komplekst. Der har Asbjørn Helgeland og Jostein Flo vist seg å være kjempegode, sier han.

I egen klasse
Wathne har mye på hjertet når det gjelder norsk fotball, og går langt i å rose Helgeland.

- For meg finnes det ingen som er bedre i Norge.  Jeg synes han stiller i egen klasse.  Fotballbyen Haugesund er bare "krig og spetakkel." Når Helgeland da har greid å samle byen og regionen bak FKH kan jeg ikke fatte å begripe at klubben vil kvitte seg med ham.

65-åringen går også langt i å antyde at avtalen om sjefens avskjed ikke er så gjensidig som først antatt.

- Jeg trodde først at han sluttet etter eget ønske, men for meg virker det som om klubben har presset ham ut. Igjen, for meg er det helt ubegripelig, understreker han. 

- Kan brukes til mye
Den tidligere journalisten i Bergens Tidende tror imidlertid ikke at 49-åringen vil måtte gå arbeidsledig lenge.

- En av Helgelands kaliber vil kunne være nyttig både i næringslivet og i politkken, dersom han bestemmer seg for å slutte å jobbe med fotball. 

- Et eventyr
Dagbladet har vært i kontakt med Helgeland, som holder fast på at det ikke er noe ondt blod mellom han og ledelsen i klubben.

- Det er en avgjørelse som har blitt tatt i samråd med styret. Det er ingen sure miner her. Nå får klubben muligheten til å ta et steg tilbake å se på egen struktur og oppbyggningen av klubben, sier han.

- Jeg har fått lov til å være med på FKH-eventyret helt siden jeg ble spiller i klubben når den var nyoppstartet i 1994, og det har vært veldig gøy.

- Jeg synes Davy Wathne tar litt hardt i når han sier at ingen kan gjøre det bedre enn meg, men det er veldig smigrende ord. Når det gjelder hva jeg skal gjøre i fremtiden, så vet jeg iallefall at huset skal males på mandag, ler han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer