Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV2-ekspert om Citys Europa-kompleks: - Veldig, veldig rart

I kveld kan de ryke ut igjen.

KAN RYKE I KVELD: Manchester City gjør det godt i hjemlig liga, men får det av en eller annen grunn aldri helt til i Europa. Her depper kaptein Vincent Kompany etter tapet mot CSKA Moskva tidligere denne måneden. Foto: AFP PHOTO/OLI SCARFF
KAN RYKE I KVELD: Manchester City gjør det godt i hjemlig liga, men får det av en eller annen grunn aldri helt til i Europa. Her depper kaptein Vincent Kompany etter tapet mot CSKA Moskva tidligere denne måneden. Foto: AFP PHOTO/OLI SCARFF Vis mer

Følg kveldens Champions League-kamper i Dagbladets Fotballstudio!

(Dagbladet): I kveld tar Manchester City imot Bayern München på Ethiad Stadium til gruppespillkamp i Champions League. En kamp som blir skjebnesvanger for City med tanke på videre spill i turneringen.

De lyseblå har nemlig ikke hatt en optimal start på gruppespillet. De ligger sist i gruppa med to poeng, etter uavgjort mot CSKA Moskva og Roma. Nå gjenstår to tøffe kamper, med Bayern München i kveld og Roma i siste gruppekamp.

Av en eller annen grunn har de aldri fått det helt til i Europa.

OVERRASKET: TV2-kommentator Kasper Wikestad.   
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OVERRASKET: TV2-kommentator Kasper Wikestad. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Jeg synes det er veldig, veldig rart. (Manuel) Pellegrini har veldig gode resultater i Europa fra tidligere med Malaga og Villarreal, dog ikke Real Madrid. For meg er det overraskende både med tanke på laget og den rutinen Pellegrini har, sier TV2-kommentator Kasper Wikestad til Dagbladet.

Tøff kamp På gårsdagens pressekonferanse sa manager Pellegrini at City ville fortsette å kjempe for å klare å ta seg til cupspillet. I kveld møter de riktignok et Bayern München i storform.

- Det ser unektelig tøft ut. De mangler to av sine viktigste spillere, og stiller med en tynnere Champions League-tropp på grunn av denne Fair Play-straffen. Samtidig kommer ikke Bayern med sitt aller beste mannskap heller. Men City er et lag som potensielt kan slå alle, sier Wikestad.

På gårsdagens pressekonferanse nektet Pellegrini for at det lå press på laget, men erkjente likevel at dersom de skulle ryke, må det analyseres hvorfor.

Ingen krise - Er det krise for City dersom de rykter ut i kveld?

- Nei, jeg vil ikke si det er noen krise så lenge de ligger der de gjør i ligaen. Men (Samir) Nasri var inne på det - denne gjengen har fått mange sjanser uten å klare det. Jeg tror ikke vi skal se bort ifra utskiftninger neste sesong, kanskje allerede i januar. Det er ikke greit for eierne å mislykkes i Europa på denne måten, tror Wikestad.

Manchester City - Bayern München har avspark klokka 20.45, og vises på Viasat Fotball.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media