Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tor Arne Hetland får ny rolle på landslaget

TV2: Hetland ferdig som landslagstrener

Må gi seg etter stor intern misnøye, skriver TV2.

Tor Arne Hetland er ferdig som landslagstrener. Det skriver TV2. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Tor Arne Hetland er ferdig som landslagstrener. Det skriver TV2. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge TV2 er Tor Arne Hetland ferdig som trener for Norges allround-landslag.

Det skal ha vært stor intern misnøye med landslagssjefen, og flere løpere skal ha reagert på væremåten hans.

Hetlands lederstil og manglende evne til å snakke med løperne skal ha vært blant årsakene til at det oppsto gnisninger dem imellom.

Allround-landslaget har oppnådd gode resultater under Hetlands ledelse og kan blant annet se tilbake på et medaljerikt OL i februar. I tillegg ble Martin Johnsrud Sundby og Hans-Christer Holund nummer to og tre i distansecupen sammenlagt. Likevel er hans dager som sjef for laget nå talte.

Ifølge TV2 får ikke Hetland sparken, men skal over i en ny rolle som landslagskoordinator. Landslagstrenerens nåværende kontrakt strakk seg til etter VM i Seefeld neste vinter.

Sportssjefen: - Behøver tid

Sportssjef, Vidar Løfshus, kommenterer ikke Hetlands angivelige rollebytte, men sier dette til Dagbladet om prosessen de nå er inne i.

- Vi jobber nå for full maskin i forhold til trenerkabalen og oppsummering av evalueringer. Vi trenger april og litt av mai for å finne riktige og gode løsninger i et perspektiv både på kort og lang sikt. Vi har nå lagt bak oss en krevende fireårssyklus mot Pyeongchang, og behøver litt tid for å sette god organisering mot Seefeld og Beijing, forteller han.

Eirik Myhr Nossum har vært assistenttrener under Hetland og skal ha takket ja til å overta som hovedtrener. Han har tidligere også vært personlig trener for Petter Northug jr.

Myhr Nossum vil ikke kommentere saken.

- Henviser til Vidar, jeg, skriver han i en SMS til Dagbladet.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Hetland.

LANGRENNSDEBATTEN: Landslagstrener Tor Arne Hetland letter på sløret om Petter Northugs framtid og relasjonen deres. Hetland forteller også om hva som gikk galt med Finn-Hågen Krogh, OL-eventyret og hvorfor Norge har tapt terreng i klassisk langrenn. I panelet er også Esten O. Sæther og Øyvind Godø. Video: Per Ervland Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!