TV2-suksess til glede for NRK

Friidretten troner på seertoppen hos TV2. Hele 526 000 seere fulgte suksess-sendingen fra Bislett Games. Da virker det som et paradoks at TV2 helt frivillig har overlatt rettighetene til friidretts-VM i Sevilla til NRK.

I TV2-redaksjonen er det en viss misnøye med at NRK blir enerådende på friidretten fra Sevilla i slutten av august.

- Det var en skuffelse at det mesterskapet glapp for oss, men dette er jo bare en del av en total fordelingspakke med NRK vi er nødt til å akseptere, sier redaksjonssjef i TV2-sporten Hugo Anthonsen.

Gir tillit

Aktualitetssjef i TV2, Bjarne Berg, er mer fornøyd med utbyttet av NRK-avtalen.

- Jeg er godt fornøyd med både seertallene og det produktet vi leverte, sier Bjarne Berg til Dagbladet.

- Sendingene våre fra Bislett viste at vi er i stand til å takle en stor produksjon. Den største verdien av det er at tilliten til oss blant seerne blir større.

Etter TV-krigen i Ramsau i vinter, der både TV2 og NRK sendte direkte, har samarbeidet kanalene imellom bedret seg kraftig. Delingen av friidrettsrettighetene er et direkte resultat av at de to kanalene nå tenker mer langsiktig. Siden TV2 har rettighetene til Golden League-stevnene, har de gitt NRK enerett til friidrettsbildene fra VM i Sevilla, og OL i Sidney neste år. I gjengjeld får TV 2 enerett på håndball fra NRK.

- Gir ikke TV2 fra seg en gullgruve når det viser seg at friidretten trekker så mange seere?

- Vi skulle gjerne ha hatt friidretten, men innser at vi ikke kan sende alt, sier Bjarne Berg.