TV3 satser på vinteridrett

Gled deg! Det blir mye sport på TV i høst og vinter, og TV3 utfordrer NRK på vinteridrett.

TV3 har sikret seg rettighetene til verdenscuprennene i alpint, kombinert og langrenn som foregår i Østerrike.

TV3 åpner allerede med å vise fra verdenscupåpningen i alpint i Sölden 25. og 26. oktober. Til sammen viser de rundt 15 verdenscuprenn i alpint fra Østerrike (inkludert klassikerne i Kitzbühel), samt ett renn i kombinert 9. januar og langrenn fra Ramsau 20. og 21. desember.

- Vi ønsker å prøve noe nytt, og har sikret oss rettighetene fra Østerrike de kommende to årene. Vi kan også være interessert i andre skipakker på sikt. Vi ønsker å prøve å bli noe mer enn en fotballkanal, sier Stian Aune Kleppe, som er sportssjef i TV3 til NTB.

NRK størst

Selv om TV3 er kommet på banen, er det fortsatt NRK som er den store på vinteridrett. Det endelige programmet for 2004 er ikke spikret, men sendeskjemaet før jul sier sitt.

NRK sender rubbel og bit av verdenscupen i skiskyting før jul. Det samme gjør de med langrenn, med unntak av de nevnte rennene i Ramsau.NRK sender også fra langrenns- og skiskytteråpningen på Beitostølen i midten av november.

NRK sender også mye alpint, men foreløpig finnes ikke rennene i USA og Canada på sendeplanen.

NRK sender også fra verdenscupen i skøyter i Hamar i november. De øvrige verdenscupløpene på skøyter før jul står ikke på sendeplanen.

Det blir også mye hopp og kombinert - blant annet fra Kuusamo og Trondheim. I tillegg blir det kombinert fra Val di Fiemme og hopp fra Titisee-Neustadt og Engelberg. NRK skal også vise Hoppuka.

Håndball på TV2

TV2 satser i hovedsak på håndball og fotball. VM i håndball for kvinner i desember får du på denne kanalen. Denne kanalen har også rettighetene til VM i håndball for menn, men trolig blir bare finalen fra mesterskapet vist ettersom Norge ikke kvalifiserte seg.

- Vi har også rettighetene til de norske kampene i mesterligaene i håndball, sier TV2s sportssjef Bjørn Taalesen til NTB.

- Annen internasjonal håndball blir også vurdert. Blant annet kamper der Cecilie Leganger er involvert for Krim Electra.

Hvis Norge går til playoff i EM-kvalifiseringen i fotball i november, går hjemmekampen på TV 2. TV3 har rettighetene til bortekampen, men prisen avgjør om den blir sendt der hvis det blir aktuelt.

NRK sender fra engelsk 1. 1.divisjon, TV2 har rettighetene til FA-cupen, mens Viasat Sport viser fra den engelske ligacupen. TV2 har rettighetene fra spansk fotball uten at det er tatt stilling til hvor mye som skal vises fra den serien.

OGSÅ PÅ TV3: Anders Aukland blir å se på TV3-skjermen til vinteren.<!--FOTO-->