TV3-sjef drapstruet

På onsdag fyller TV3s sportssjef Stian Aune Kleppo 30 år. Enkelte fotballfans vil feire med å ta livet av ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at TV3 valgte å sende Liverpools kamp mot Barcelona direkte kommende onsdag, mens Manchester United- Bayern München går i opptak seinere på kvelden, har fotballfans over hele Norge mailbombet kanalen og ringt ned Aune Kleppo.

Sakligheten varierer, og sportssjefen innrømmer nå overfor Dagbladet at han er blitt drapstruet - både per e-post og over telefon.

Jaktmarker

- De har ønsket meg til de evige jaktmarker, gitt uttrykk for at de håper jeg dør og sagt at jeg ikke burde leve. En som ringte ba meg se meg over skuldra når jeg går hjem fra jobb, sier Aune Kleppo.

Han skjønner at et kampvalg setter følelsene i sving hos fotballinteresserte, men tror ikke det hadde avstedkommet samme reaksjoner hos curlingfolket. Dessuten:

- De får jo se hele kampen, den går bare litt seinere på kvelden, understreker Aune Kleppo.

Sportssjefen har foreløpig valgt å ikke gå til anmeldelse fordi han tror det blir vanskelig å spore hvem som har framsatt truslene. Men også fordi han prøver å se på det som dårlige spøker.

- Likevel er det jo ubehagelig, sier han til Dagbladet.

Over streken

Aune Kleppo understreker at han setter pris på kommentarer fra engasjerte fotballfolk, og at han gjerne diskuterer fag både på telefon og via e-post. Seriøse diskusjoner. Det har det blitt et fåtall av den siste tida.

- Enkelte går over streken. For eksempel når de roper til deg i telefonen. Jeg hadde håpet at vanlig folkeskikk kunne ligge til grunn, sier 29-åringen.

Noen av mailsenderne har han tatt kontakt med for å melde at han syntes de var vel usaklige, og noen unnskyldninger har han fått.

Ikke kontakt

- Jeg har ikke tatt kontakt med supporterklubbene for å få en slutt på truslene, sier han.

- Men denne gangen kunne jeg jo kanskje bedt Liverpools fanklubb om livvaktstøtte, smiler TV3-sjefen, som tross alt klarer å ha en humoristisk tone.

TØFT: - En som ringte ba meg se meg over skuldera når jeg går hjem fra jobb, forteller Stian Aune Kleppo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer