<strong>ENDELIG I BLÅRØDT:</strong> Spania-keeper Pepe Reina tok et godt tak i Cesc Fabregas etter at Puyol og Pique hadde sneket seg inn og trukket trøya over hodet på Arsenal-spilleren. Foto: REUTERS/Juan Medina
ENDELIG I BLÅRØDT: Spania-keeper Pepe Reina tok et godt tak i Cesc Fabregas etter at Puyol og Pique hadde sneket seg inn og trukket trøya over hodet på Arsenal-spilleren. Foto: REUTERS/Juan Medina Vis mer

Tvang Barcelona-trøye på Fabregas

Ellevill feiring for Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Den spanske verdensmesterne møtte kongen, statsministeren og det spanske folket i går.

Etter en parademarsj foran opptil én million mennesker gikk Spania-gutta selv på scenen i Madrid.

Og det var da Arsenal-stjernen Cesc Fabregas plutselig sto der i Barcelona-trøye.

Puyol og Pique synderne
Midtbanespilleren er hovedperson i sommerens mest omtalte overgangs-føljetong. Arsenal nekter å selge, Barcelona har snakket høyt og lagt inn bud, samtidig som lagets stjerner har gått ut og sagt at Arsenal-kapteinen vil til Camp Nou.

<strong>SKAL TIL BARCELONA:</strong> Carles Puyol og Gerard Pique fikk til det Barcelona-ledelsen ikke har klart - så langt. Foto: REUTERS/Andrea Comas
SKAL TIL BARCELONA: Carles Puyol og Gerard Pique fikk til det Barcelona-ledelsen ikke har klart - så langt. Foto: REUTERS/Andrea Comas Vis mer

Det var Barca-stopperne Carles Puyol og Gerard Pique som i et lite øyeblikk fikk det til å se ut som om katalanerne hadde fått viljen sin.

De to tvang en Barca-trøye over hodet på Fabregas, men 23-åringen forsto raskt at slike bilder ikke faller i smak hjemme i London.

Derfor kvittet han seg med Barca-trøya, mens fotografene knipset han glisende på scenen sammen med Liverpool-målvakt Pepe Reina.

Ga æren til Arsenal
Selv om Fabregas muligens helst vil hjem til barndomsklubben i Barcelona, varmet han de fleste Arsenal-hjerter med følgende erklæring i går.

<strong>TAKKET PAUL:</strong> Andres Iniesta avgjorde VM-finalen og fleipet med at blekkspruten Paul fortjener takk. Foto: REUTERS/Juan Medina
TAKKET PAUL: Andres Iniesta avgjorde VM-finalen og fleipet med at blekkspruten Paul fortjener takk. Foto: REUTERS/Juan Medina Vis mer

- Alt jeg kan si er at dette er for Arsenal-spillerne, Arsenal-fansen, for manageren og støtteapparatet. Jeg er virkelig stolt over å være en Arsenal-spiller. Dette er for dem alle, de fortjenere det. Jeg er en Arsenal-spiller, sa Fabregas.

Finalehelt Andres Iniesta er blant Barca-gutta som ønsker Fabregas velkommen hjem, men han forstår at det ikke bare er lett å forlate Emirates.

- Cesc er en bra kar som har mye respekt for Wenger og det han er blitt til i Arsenal. Alle innen fotballen vet at han vil til Barcelona, men han ønsker ikke å gjøre noe som opprører Arsenal. Han blir Barcelona-spiller, vi vet det og han vet det. Spørsmålet er bare når.

Takket blekkspruten
Iniesta var blant de mest lykkelige på scenen i Madrid i går, og han fleipet like godt med at blekkspruten Paul i tyske Oberhof skal ha æren for VM-gullet.

<strong>FIESTA-INIESTA:</strong> Iniesta ble takket på nytt foran folkemengdene i Madrid. Foto: REUTERS/Gustau Nacarino
FIESTA-INIESTA: Iniesta ble takket på nytt foran folkemengdene i Madrid. Foto: REUTERS/Gustau Nacarino Vis mer

I armene hadde Iniesta en liten tøyblekksprut.

- Takket være blekkspruten er vi mestere. Det eneste jeg vil si er at dere skal være stolte av denne spillergruppa. De er de beste, og jeg er stolt over å være én av dem, sier Iniesta.

Det spanske folket svarte med tilropet: «Takket være Inieste har vi fiesta».

<strong>ØL-FEIRING:</strong> Gerard Pique får en smak i nakken fra Puyol. Foto: EPA/Luca Piergiovanni
ØL-FEIRING: Gerard Pique får en smak i nakken fra Puyol. Foto: EPA/Luca Piergiovanni Vis mer

- Denne seieren er for dere alle, og for hele den spanske fotballfabrikken, sier Spania-trener Vincente Del Bosque.

<strong>FEST:</strong> David Villa (t.v) og Sergio Ramos spratt korkene. Foto: AFP/MIGUEL RIOPA
FEST: David Villa (t.v) og Sergio Ramos spratt korkene. Foto: AFP/MIGUEL RIOPA Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer