Tvang Nossum til helomvending

Prestasjonen til overraskelsesmannen Mikael Gunnulfsen (27) var så imponerende at landslagstrener Eirik Myhr Nossum måtte bryte med sine egne prinsipper.

OVERRASKET ALLE: Prestasjonen til Mikael Gunnulfsen imponerte alle på lørdag. Såpass mye at Eirik Myhr Nossum måtte bryte med sine egne prinsipper mandag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OVERRASKET ALLE: Prestasjonen til Mikael Gunnulfsen imponerte alle på lørdag. Såpass mye at Eirik Myhr Nossum måtte bryte med sine egne prinsipper mandag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Gunnulfsen fikk sitt store gjennombrudd lørdag da han vant 15 kilometer klassisk på Beitostølen med et halvt minutt. Etter målgang fridde han til landslagsledelsen om å få gå verdenscup neste helg, uten å få ja på frieriet fra landslagstrener Eirik Myhr Nossum umiddelbart.

- I utgangspunktet er ikke Mikael klar for verdenscup, sa Nossum til Dagbladet i målområdet. Det samsvarte med landslagssjefens egne prinsipper.

Kriteriene for sesongens første uttak til verdenscupen var for lengst satt. Samtlige norske toppløpere var klar over at eliteløperne ville bli prioritert i den internasjonale sesongåpningen. Dette for å sikre de største VM-håpene en mest mulig forutsigbar sesong.

Men mandag brøt vanligvis så prinsippfaste Eirik Myhr Nossum med sine egne prinsipper og tok ut Gunnulfsen til verdenscupen i Ruka.

- Vi må hele tiden se an den spesielle situasjonen i år. Jeg er vanligvis veldig klar på mine prinsipper, men gitt forutsetningene med at det kan bli veldig få renn i år, så var det verdt å bryte med egne prinsipper, sier Myhr Nossum til Dagbladet etter uttaket.

- Må prioritere annerledes

Landslagstreneren legger ikke skjul på at coronasituasjonen og den usikkerheten som hører med har talt til Gunnulfsens fordel.

- Vi må prioritere annerledes på grunn av faren for at det kan bli få renn. Da er det riktig at Mikael får prøve seg på det øverste nivået i det som i worst case kan bli det eneste klassiske rennet før VM, forklarer Nossum.

For Gunnulfsen, som står utenfor landslaget og går for Team Telemark, var mandagen en stor dag i karrieren hittil.

- Det er selvfølgelig artig og noe alle vi utenfor landslaget kan juble for. Vi ser at gjør man gode nok prestasjoner, er alle muligheter åpne, og det er viktig for oss utenfor landslaget, forteller 27-åringen til Dagbladet.

RØRT: Mikael Gunnulfsen (27) overrasket alle og vant 15-kilometeren på Beitostølen. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Valgt foran landslagsløpere

Overraskelsesmannen danket ut landslagsløpere som Didrik Tønseth, Finn Hågen Krogh og Martin Løwstrøm Nyenget i kampen om en plass i Ruka. Men landslagstrener Nossum er klar på at ingen har meldt seg ut av VM-diskusjonen ennå.

- De er nære alle sammen her, så får vi håpe at det blir noe av norgescup helga etter Ruka (4.-5. desember red.anm.) Det blir to ekstremt viktige renn for alle gitt forutsetningene om at vi kan sitte igjen med få skirenn. Derfor blir alle renn i år ekstremt viktige og det er absolutt ingen som er ute av diskusjonen ennå, forklarer Nossum.

- Ønsker å vinne

Til Dagbladet forteller helgas store mann, Mikael Gunnulfsen, at sesongens mål allerede er nådd.

- Målet mitt var å melde meg på i verdenscupdiskusjonen fra dag én. Det har jeg klart og nå må jeg bare prøve å ri på en bølge, sier Gunnulfsen som er offensiv før avreise til Finland.

- Nå har jeg kommet opp på det nivået jeg føler jeg er på. Hver gang jeg stiller opp jegønsker selvfølgelig å vinne, men om jeg er god nok til det allerede, vet jeg ikke, fortsetter han.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Jeg reiser ikke til Ruka for å revolusjonere langrennssporten, men for å gå et like godt løp som på lørdag. Hva det er godt nok til får vi se på lørdag, avslutter helgas sensasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer