- Tvangsforet gås i bobledress

Nils Arne Eggen er beæret over at Otto Jesperesen vil stappe «gofoten opp mellom de rosa skinkene hans». - Jeg har sansen for han Jespersen, ler Eggen.

Det var i sin sedvanlige monolog i TV2-showet «Torsdagsklubben» for to dager siden at Jespersen nok en gang harselerte med Eggen i beste sendetid. Harselasen var selvsagt det heteste samtaleemnet på Lerkendal i går. Både blant spillerne i garderoben og på brakka. Jespersen sammenlignet blant annet Eggen med Saddam Hussein, og beskrev ham som en «tvangsforet gås i bobledress».

- Ja, det ble litt snakk om det. Sjøl fikk jeg ikke sett programmet fordi jeg så på fotball, og laget kinesisk gryte til barnebarnet mitt. Men jeg har fått referert innholdet, sier Eggen og humrer.

- Vettug person

Jespersens monolog var initiert av en Eggen-uttalelse i Dagbladet etter Rosenborgs 4- 1-seier over Glimt i Bodø forrige søndag.

- Utsjeendet mitt e jo bidd oinderholdningsobjekt på TV. Sist va det teinner'n, trur æ. Men æ sjer itj på «Torsdagsklubben» og sånner dårlige program, sa Eggen da.

Men etter selv å blitt offer for den steinharde TV2-satirikeren, kan ikke Eggen annet enn å rose Jespersen.

- Ja, og jeg må jo si at det nesten er smigrende å bli viet så stor plass i beste sendetid. Jeg går ut i fra at Jespersen er en vettug person, og at ironien er så voldsom og overdrevet at han egentlig liker meg veldig godt.

- Jeg må tåle dette, som sjøl har vært med på å dra opp takhøyden i alle sammenhenger. Men jeg må si at beskyldningene om at jeg skal ha kommet med injurierende uttalelser om noen, blekner i forhold til dette, humrer Eggen. Som likevel har en liten advarsel til TV2s komikere.

- Jeg har sansen for Otto Jespersen. Men han bør være sikker på at han harselerer med folk som tåler å høre det.

Otto Jespersen synes det er hyggelig at Nils Arne Eggen føler seg beæret over monologen:

- Raust av Eggen

- Raust av Eggen å si noe sånt. Det vitner om en selvironi som mange andre mennesker i Norge kunne hatt nytte av, mener humoristen. Ut over det er han ikke villig til å kommentere monologene sine, som avslutter hver utgave av «Torsdagsklubben» på TV2.

- Det er et underholdningsinnslag, og jeg vil ikke begi meg inn på å forklare innholdet noe nærmere. Jespersen har imidlertid ikke imot å fortelle hvordan har forbereder en ukentlig æreskjelling:

- Sammen med medforfatter Anne Bjørnstad jobber jeg med manus noen timer daglig fra mandag til torsdag. Vi starter med å kaste ball om temavalg. Når det er på plass starter vi på råmanuset, som deretter blir foredlet gjennom stadig nye utkast. Endelig versjon blir skrevet noen timer før sending.

Ny formasjon

Med andre ord ikke så ulikt den prosessen Eggen har med å ta ut det laget som skal møte Stabæk i morgen. Han forandrer hele tida det endelige utkastet. I går sa Eggen at han ville bruke Macbeth Sibaya på midtbanen, men nå ser det ut til at Roar Strand tar plass på venstre midtbane. Ørjan Berg skyves inn sentralt, og Lars Blixt spiller høyreback. Jokeren blir Bent Skammelsrud, som trolig spiller midtstopper.

- Vi liker jo å ha midtstoppere i Rosenborg som er god med ballen og er pasningssikker. Og det er jo han Bent, sier Eggen.

- Men gutta har fått tenke på det over natta, så blir vi nok enige om hva vi gjør før kampen.

IKKE FORNÆRMET: Nils Arne Eggen er slett ikke fornærmet på Otto Jespersen. - Det er nesten smigrende å bli viet så stor plass i beste sendetid.
<B> HYGGELIG: Otto Jespersen synes det er hyggelig at Eggen er beæret over monologen.