E-sport i Norge:

Tvedt: - Kan ikke kåre en OL-vinner i voldelige spill

Det er fortsatt uklart om e-sport blir tatt opp som gren i Norges Idrettsforbund.

IDRETT?: - E-sport er kanskje idrett, men ikke bare det, sier idrettspresident Tom Tvedt. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
IDRETT?: - E-sport er kanskje idrett, men ikke bare det, sier idrettspresident Tom Tvedt. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Under asialekene i 2022 blir e-sport innført som medaljeøvelse. Tvedt påpeker flere ting som må avklares her hjemme før e-sport kan tas opp som eget særforbund under NIF-paraplyen.

- Vi må se på barneidrettsbestemmelsene og ikke minst dette med voldelige spill. Du kan ikke kåre en OL-vinner i voldelige spill. Der må vi sette ned foten. Vi må gå opp løypa, men jeg er overbevist om at e-sport har en plass i norsk idrett. Det vil jeg svare ja på, men litt fram i tid. Mange idrettsutøvere gamer, og vi må være fremtidsrettet. Vi skal bygge det opp i våre idrettshus, som innimellom står tomme, sier Tvedt til NTB.

Spørsmålet er om e-sport faktisk er idrett.

– Vi venter, lytter og lærer. Vi har hatt møter med miljøet. Det er litt som skating. E-sport er kanskje idrett, men ikke bare det. E-sport kan være så mangt. Vi har sagt at vi avventer. Du kan velge mange innfallsvinkler. Er e-sport idrett, spør Tvedt.

- Den diskusjonen vil du alltid få. Du har den samme rundt sjakk. Er de organisert av foreninger eller av forretninger? Jeg er veldig positiv, fordi dette er ungdom, men vi må vurdere nøye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer