IDRETT?: - E-sport er kanskje idrett, men ikke bare det, sier idrettspresident Tom Tvedt. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
IDRETT?: - E-sport er kanskje idrett, men ikke bare det, sier idrettspresident Tom Tvedt. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

E-sport i Norge:

Tvedt: - Kan ikke kåre en OL-vinner i voldelige spill

Det er fortsatt uklart om e-sport blir tatt opp som gren i Norges Idrettsforbund.

Under asialekene i 2022 blir e-sport innført som medaljeøvelse. Tvedt påpeker flere ting som må avklares her hjemme før e-sport kan tas opp som eget særforbund under NIF-paraplyen.

- Vi må se på barneidrettsbestemmelsene og ikke minst dette med voldelige spill. Du kan ikke kåre en OL-vinner i voldelige spill. Der må vi sette ned foten. Vi må gå opp løypa, men jeg er overbevist om at e-sport har en plass i norsk idrett. Det vil jeg svare ja på, men litt fram i tid. Mange idrettsutøvere gamer, og vi må være fremtidsrettet. Vi skal bygge det opp i våre idrettshus, som innimellom står tomme, sier Tvedt til NTB.

Spørsmålet er om e-sport faktisk er idrett.

– Vi venter, lytter og lærer. Vi har hatt møter med miljøet. Det er litt som skating. E-sport er kanskje idrett, men ikke bare det. E-sport kan være så mangt. Vi har sagt at vi avventer. Du kan velge mange innfallsvinkler. Er e-sport idrett, spør Tvedt.

- Den diskusjonen vil du alltid få. Du har den samme rundt sjakk. Er de organisert av foreninger eller av forretninger? Jeg er veldig positiv, fordi dette er ungdom, men vi må vurdere nøye.

Han advarer mot å sette en negativ merkelapp på gamerne.

- Vi må passe oss for å sette disse i boks. Jeg registrerer at man gjerne vil sette en merkelapp på e-sport-utøverne, som mange sier bare sitter nede i kjelleren med sukkerdrikke. Det skal vi vokte oss for. I NM-veka hadde vi dronerace. Idretten må bruke den kraften vi har, og som vi har hatt. Vi har mange tusen idrettshus der ute, de må vi klare å fylle med aktivitet. Å løfte e-sport inn der, kan være en måte å styrke fellesskapet på, sier Tvedt.