Tvedt beklager mandagens NRK-intervju. Selv har han ikke sett det

Innrømmer å ha vært uklar og upresis.

ÅPENHET: Utvalgsleder John G. Bernander (tv) overleverte rapporten «Innsyn, åpenhet og tillit – Åpenhetsutvalgets rapport til idrettsstyret» til idrettspresident Tom Tvedt mandag formiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ÅPENHET: Utvalgsleder John G. Bernander (tv) overleverte rapporten «Innsyn, åpenhet og tillit – Åpenhetsutvalgets rapport til idrettsstyret» til idrettspresident Tom Tvedt mandag formiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Idrettspresident Tom Tvedt fikk massiv kritikk etter et intervju med NRK mandag. Nå kommer han med en beklagelse. Han innrømmer overfor Adresseavisen å ha vært uklar og upresis.

Idrettspresidenten ble intervjuet av Ingerid Stenvold etter at den mye omtalte Bernander-rapporten ble lagt fram mandag. Tvedt følte at han ble tatt på senga da han ble konfrontert med noe annet enn det han trodde han skulle snakke om.

- Jeg beklager at jeg var uklar og upresis. Jeg har ikke noe problem med å se det i ettertid. Det som gjør mest vondt er at det skaper en opplevelse i organisasjonen om at vi har noe å skjule. Det har vi overhodet ikke, sier Tvedt som selv ikke har sett mandagens innslag.

Tvedt var forberedt på å prate om Bernander-rapporten. Spørsmålene programleder Stenvold stilte kom derfor overraskende og Tvedt følte seg uforberedt.

- Fra styrets og mitt ståsted i styret så har jeg vært i en prosess, og nå kom rapporten. Den syntes jeg var god og den pekte på viktige ting. Jeg hadde gjort et intervju med NRK i tjue minutter på Ullevaal. Så kom det plutselig et innslag på Dagsrevyen som jeg ikke hadde sett på forhånd, der én journalist intervjuet en annen.

Det var VG-kommentator Leif Welhaven som ble intervjuet av statskanalen. Han har vært blant de største kritikerne i den pågående åpenhetsdebatten. Fokuset på innslaget handlet om at regningene før 2015 fortsatt ikke var offentliggjort.

- Dermed ble premissene lagt. Det som skjedde i intervjuet var ene og alene mitt ansvar, sier Tvedt.

- Fra mitt ståsted ble jeg det (tatt på senga), og det ble ikke bra. Jeg har stor forståelse for at det opplevdes som om jeg ikke svarte på hennes spørsmål. Dette blir sikkert en studie på journalisthøyskolen, sier idrettspresidenten.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer