Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tvedt følger Hellelands krav: - Vi lever i en ny tid og det må idretten ta innover seg

Svarer på brevet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) sa tidligere i dag at hun krever at toppledelsen i Norges Idrettsforbund gir innsyn i alle regnskaper helt ned på bilagsnivå i framtida.

Statsråden varslet idrettspresident Tom Tvedt og hans stab om de nye kravene i et brev.

- Situasjonen i norsk idrett og offentlighetens behov for innsyn i hvordan fellesskapets penger blir brukt gjør at jeg mener det er nødvendig å kreve full åpenhet av NIFs toppledelse, sa Hofstad Helleland, ifølge NTB.

Kravene gjøres gjeldende fra og med 1. januar 2017. 

Følger kravene Idrettspresident Tom Tvedt møtte pressen klokka 13.30 i dag i forbindelse med brevet fra departementet.

- Jeg har fått et brev fra kulturministeren. Hun har gitt et tydelig signal om hva vi kan forvente i 2017. Det må vi forholde oss til når kulturdepartementet og ministeren er så tydelig, sier han.

Tvedt peker samtidig på at det uavhengige utvalget han har opprettet skal få jobbe parallelt med kravene fra kulturdepartementet.

- Jeg kan si på generelt grunnlag at det utvalget vi har satt ned er mer viktig enn noen gang. Jobben utvalget skal gjøre er å se på noe som er langt større enn reiseregninger. Vi skal åpne organisasjonen vår på en demokratisk måte, sier Tvedt.

- Vi lever i en ny tid og det må idretten ta innover seg. Vi forholder oss til de krav som kom i brevet i dag, legger han til.

Har fått kritikk Idrettspresidenten og Norges Idrettsforbund har måttet tåle kritikk for manglende åpenhet den siste tiden. En rekke oppslag i VG har skapt en bred debatt rundt behovet for mer innsyn i idrettstoppenes pengebruk.

Da Tvedt får spørsmål om han føler seg presset, svarer han:

- Nei, det gjør jeg ikke. Dette er en utvidelse av det rapporteringssystemet vi allerede har. Noe er nytt, men det er dette vi forholder vi oss ryddig til.

- Vil dette dryppe ned på de andre delene av norsk idrett?

- Jeg forholder meg til brevet. Ministeren har sagt at hun skal komme tilbake på en del områder og med presiseringer. Norsk idrett har rapportert på denne måten i mange år. Våre regnskap og revisorrapporter har vært åpne.

Opprettet utvalg I går møtte Tvedt og idrettsforbundets generalsekretær Inge Andersen kulturminister Linda Hofstad Helleland for andre gang på en uke for å diskutere problematikken. 

I møtet med statsråden lanserte idrettspresidenten flere tiltak, blant annet å opprette et uavhengig utvalg ledet av tidligere kringkastingssjef John G. Bernander.

Hele Norges coronakart