Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mener idrettslag som bygger anlegg selv bør kompenseres

Tvedt kjemper for titalls moms-millioner

Idrettspresident Tom Tvedt oppfordrer Stortinget til å gi idrettslag full momskompensasjon for anleggsbygging. Det er snakk om mange, mange millioner kroner.

VIL HA MOMSKOMPENSASJON: Tom Tvedt ønsker momskompensasjon for idrettslag som bygger egne anlegg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VIL HA MOMSKOMPENSASJON: Tom Tvedt ønsker momskompensasjon for idrettslag som bygger egne anlegg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- I utgangspunktet ønsker vi at det offentlige skal bygge anlegg mens idretten fyller de med aktivitet, men mange idrettslag må bygge egne anlegg for å kunne gi barn og ungdom et godt tilbud. Effekten av manglende momskompensasjon kan fort bli økte treningsavgifter og medlemskontingenter i barneidretten. Dette er noe ingen ønsker, sier Tvedt til NTB.

- I tillegg vil usikkerheten dette skaper om politikernes vilje til å dekke dette fort kunne føre til at færre idrettslag tørr å ta på seg oppgaven med å bygge idrettsanlegg. Forutsigbarhet er viktig.

Tvedt sendte onsdag et åpent brev til alle politiske partier på Stortinget. Der skriver han blant annet:

- I år er norsk idrett bekymret for idrettslagene som har tatt på seg byrden av å bygge egne anlegg. Per i dag mangler det over 100 millioner kroner på landsbasis mellom søknadssummen som Lotteri- og stiftelsestilsynet har fått inn og summen som er avsatt i budsjettet for 2018. Dette vil, dersom det står seg, gi en kompensasjon på kun 60 prosent av betalt moms.

Tvedt fortsetter:

- Vi håper alle de politiske partiene vil opprettholde tidligere praksis med å gi full kompensasjon av merverdiavgiften for alle idrettslag som bygger egne anlegg. Det er krevende nok i seg selv å skulle bygge et idrettsanlegg, og det legges en ekstra sten til byrden for idrettslagene dersom disse ikke får tilbakebetalt moms slik kommuner og næringslivet får. Dette er usedvanlig urimelig.

- Gapet må lukkes mellom den søknadssummen som foreligger og summen som opprinnelig er avsatt i budsjettet for dette. Vi ber partiene på Stortinget om å støtte de idrettslagene som bygger egne anlegg ved å bidra til at disse får tilbakebetalt merverdiavgiften.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media