SULTNE SPILLERE: Håvard Tvedten vil ikke sette noen mål for Norge under EM. Foto: Claus Fisker / Scanpix
SULTNE SPILLERE: Håvard Tvedten vil ikke sette noen mål for Norge under EM. Foto: Claus Fisker / ScanpixVis mer

Tvedten: - Vi kan slå alle

Kantveteran med stort håp for EM.

|||

Kantveteranen Håvard Tvedten (31) mener Norge kan slå alle under håndball-EM i Østerrike.

I dag kjempet han om den store pokalen under TV 2s quizduell. De kommende 14 dagene handler det om viktigere øvelser.

- Det er vanskelig å sette seg noen konkrete mål i forkant. Målsettingen blir satt etter hvert som mesterskapet går sin gang. Hvis det går veldig bra er vi kapable til å slå alle, sier Tvedten til NTB.

Rutinert

Med sine 31 år 156 landskamper er vingen blitt en av dem Norge må stole mest på under mesterskapet. Hva blir det viktigste for Norge i kampen for å nå en eventuell semifinaleplass?

- Det blir viktig å holde laget skadefritt, samtidig som vi fortsatt må være sultne. Vi må spille på et høyt nivå, spesielt i forsvar, og det blir viktig å holde en god stemning i laget.

- Og hvordan er stemningen i laget?

- Den er veldig bra. Landslagssjef Robert Hedin er en flink lagbygger, han tenker på hvordan vi har det og er faglig flink. Han har tilført laget en masse positive sider, mener Tvedten.

Ikke 40

Tvedten er gift med TV 2s Guro Fostervold og sammen har de sønnen Luka Tobias (3 måneder). De bor alle sammen i Spania, der Tvedten er proff i toppklubben Valladolid.

- Hvordan ser håndballframtiden din ut?

- Jeg lever fra år til år og får se an litt. Jeg har fått familie og barn, men har lyst til å spille i noen år til. Hvis jeg holder meg skadefri har jeg ikke vondt av det.

- Flere og flere toppidrettsutøvere holder på til blir 40 og kanskje vel så det?

- Det gjør nok ikke jeg. Så lenge det er gøy er det greit, men jeg skal ikke tyne appelsinen for mye heller, sier Tvedten.

I Østerrike kan den derimot tynes maksimalt.

Norge spiller sin første kamp i EM mot Kroatia 19. januar.

(NTB)