Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tvedten fryktet å bli syndebukk

Men Håvard Tvedten kommer til å sove med et digert smil i natt.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Norge - Danmark 27-26.

Håvard Tvedten har bare spilt bedre og bedre i oppkjøringen til EM, og torsdag kveld leverte han også i aller høyeste grad da det virkelig gjaldt.

Danskene måtte gang etter gang bruke ulovlige midler for å stoppe de norske gutta, og Norge fikk sju straffekast.

Håvard Tvedten gikk rolig opp til sjumeterstreken hver gang, og skjøt sikkert i nettmaskene. Seks ganger etter hverandre.

Den siste skrudde han for sikkerhets skyld rundt keeper keeper Kasper Hvidt, et trickskudd av klasse.

Rakk ikke tenke

Da det gjensto 46 sekunder, skaffet Glenn Solberg nok en straffe. Norge ledet med ett mål, og Tvedten hadde muligheten til å avgjøre kampen.

Drammenshallen holdt pusten.

INGEN SYNDEBUKK: Men Håvard Tvedten var sikkerheten sjøl inntil da det gjaldt som mest. Da misset han sitt første straffekast i kampen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
INGEN SYNDEBUKK: Men Håvard Tvedten var sikkerheten sjøl inntil da det gjaldt som mest. Da misset han sitt første straffekast i kampen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Kasper Hvidt reddet.

- Det første jeg tenkte var at det var en altfor dårlig straffe. Så rakk jeg ikke tenke mer, for det gikk så fort, sier Tvedten til Dagbladet.no.

Danskene stormet rett i angrep, for å score det målet som kunne gitt dem poeng. De norske gutta kjempet som løver i forsvar, og nektet dem rom.

Med to sekunder igjen fikk Danmark frikast. Steinar Ege reddet, en redning som vil gå inn i historiebøkene.

- Dødssikker

Straffen til Tvedten kunne også blitt litt historisk, om seieren hadde glippet. Nå blir den bare en liten parentes i kapittelet om denne dramatiske håndballkampen, som var en fantastisk start på EM.

- Jeg hadde nok følt meg som en syndebukk om ikke Steinar hadde reddet det siste skuddet, sier Tvedten.

Men nå orker han ikke tenke på missen. Han gleder seg i stedet over de to uhyre viktige poengene han var med på å sikre. For Tvedten spilte en meget god kamp.

image: Tvedten fryktet å bli syndebukk

- Jeg er veldig fornøyd med kampen, og synes jeg spilte jevnt bra.

Gunnar Pettersen blåser også i den straffemissen. I stedet gleder han seg over at han har en kantspiller og straffeskytter som absolutt leverte varene.

- Tvedten var dødssikker på straffene, helt til den siste, sier GP.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media