KLAR:  Håvard Tvedten er klar for EM-åpningen i håndball. Kuttet i kasthånden blir stadig bedre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KLAR: Håvard Tvedten er klar for EM-åpningen i håndball. Kuttet i kasthånden blir stadig bedre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Tvedten klar for EM etter å ha kuttet seg i hånda

- Det er ikke optimalt.

Håvard Tvedten er klar for EM-åpningen i håndball. Kuttet i kasthånden blir stadig bedre.

- Smerter er som det er. Det verste er det som har med feelingen å gjøre. Det er ikke optimalt, men det kjennes greit ut, sier Tvedten til NTB.

Han fikk et vondt møte med et reklameskilt under en kamp i Frankrike nylig. En stund var det tvil om han skulle få med seg de første EM-kampene.

Tvedten spiller til daglig i Aalborg. Dermed er han på sin virkelige hjemmebane i gruppespillet mot Island (søndag), Spania og Ungarn.

Viktig - Det betyr mye. Jeg kjenner jo forholdene veldig godt, og i tillegg får vi støtte fra veldig mange nordmenn på tribunene.

- Hva venter mot Island?

- De er ikke så redusert som mange vil ha det til. Vi møter et lag som spiller tøft, til tider stygt i forsvar. Det er også et av verdens beste kontringslag. Det betyr at vi må være veldig nøye med det vi gjør i angrep, unngå unødvendige tekniske feil, sier Tvedten.

Norge har som mål å gå videre fra gruppen. Det gjør de tre beste lagene.

(NTB)