Tveit nærmer seg Boretti

Kan spille mer attraktive turneringer med høyere ranking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tennisspilleren Erling Tveit gjør et skikkelig byks på verdensrankingen etter innsatsen i ATP-turneringen i svenske Båstad i forrige uke.

Han maktet å kvalifisere inn i turneringen og møtte spanjolen og grusspesialisten Fernando Verdasco i 1. runde. Tveit hang godt med, men tapte 7-5, 6-1.

Spretter opp

Tross tapet fikk Tveit med seg verdifulle rankingpoeng, som gjør det mulig for ham å delta i mer attraktive turneringer i fremtiden.

Han klatrer denne uken 106 plasser på verdensrankingen og ligger nå som nummer 819 på ATP-lista.

Denne sommeren har vært en eneste stor opptur for Tveit. Han har spilt fire poenggivende turneringer. I midten av juni lå han på 1500. plass på rankingen. Nå har han altså rykket 681 plasser opp.

Boretti litt opp

Også Stian Boretti klatrer denne uken, men ikke så mye som Tveit. Han står bokført med 21 ATP-poeng og ligger på 737. plass.

Boretti tapte mot Tveit i kvalifiseringen til Båstad.

Nå skiller det bare 82 plasser og seks ATP-poeng mellom de to norske spillerne.

FORTSATT STUDENT: Erling Tveit er collegespiller i USA og kan dermed ikke ta i mot premiepenger, slik de profesjonelle kan. Men fra neste år står han fritt. Suksessen gjør ham tent til å satse enda hardere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer