Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tviholder på Lyn-helten

Udinese vil ha Jo Inge Berget (18) tilbake til Italia så fort som mulig. Supertalentet selv er innstilt på å tilbringe vinteren i Oslo.

UTLÅNET SNART OVER: Ifølge kontrakten skal Lyns Jo Inge Berget (bakerst) tilbake til Italia om ei uke. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
UTLÅNET SNART OVER: Ifølge kontrakten skal Lyns Jo Inge Berget (bakerst) tilbake til Italia om ei uke. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

 ULLEVAAL (Dagbladet): Lyn Oslo - Start 4-1.

Det var selve barndomsdrømmen som gikk i oppfyllelse da Jo Inge Berget ble solgt fra Lyn til Serie A-klubben Udinese i fjor sommer.

Men vinteren i Nord-Italia ble ikke som 18-åringen hadde tenkt. Han sleit med å få spilletid på juniorlaget, og avstanden til kjæreste, familie og venner ble for stor.

Berget ville hjem, og i mars fikk han ønsket oppfylt.

Vil bli i Norge
Lyn hentet han tilbake til Oslo på lån, og etter å ha forlenget lånet i sommer, skal han etter planen bli i klubben ut august. Men etter to mål og tidvis storspill mot et usedvanlig svakt Start-lag i går, innrømmer 18-åringen overfor Dagbladet at han ønsker å bli.

— Nå ser jeg for meg å tilbringe vinteren i Oslo, sier han.

Det er imidlertid lettere sagt enn gjort. Lyn ønsker i første omgang å beholde ham ut sesongen. Samtidig skal et par andre norske klubber, blant annet Lillestrøm, ha kommet på banen. Men i Udinese er sjefene innstilt på at unggutten skal tilbake.

— Hadde det vært opp til meg skulle vi beholdt ham til han er 35 år, men så enkelt er det ikke. I første omgang ønsker vi å forlenge lånet ut sesongen, og vi er i dialog med Udinese, sier Lyns sportssjef Rolf-Magne Walstad til Dagbladet.

Investorpenger
Samtidig avslører sportssjefen at det jobbes med å få inn eksterne investorer i Lyn for å kunne hente både Berget og andre spillere.

— Klubben har ikke penger selv, så vi er avhengige av «Lyn-venner» om vi skal kunne hente spillere. Tida vil vise hva vi får til, sier Walstad.

Når det gjelder Berget er i hvert fall ingenting avklart. Agenten hans, Jim Solbakken,er i kontinuerlig dialog med Udinese.

— Akkurat nå vet vi ingenting, men vi håper på en avklaring i løpet av et par uker.Vi tror det beste for Jo Inge er om han kan bli
her framover, og at han kan fullføre tredjeklasse på videregående, sier Jo Inge Bergets mor, Kari Alm Berget til Dagbladet.

— Kan slå alle
Spisstalentet selv var mest opptatt av å snakke om kampen i går kveld. For etter å ha hamret inn 1—0 fra spiss vinkel, og tuppet inn Lyns tredje, kunne han feire en av sine beste kvelder som fotballspiller.

— Dette var sinnssykt deilig. Når vi spiller som i dag, kan vi slå samtlige lag vi møter. Jeg har aldri sette gutta jobbe så hardt før, sier han til Dagbladet.

Lyns konstituerte sjef, Gunnar Halle, var også svært lettet etter lagets første serieseier på 140 dager.

— I dag viser vi at vi vil vinne. Men om vi overlever, kan jeg ikke spekulere i, sier Halle til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling