Tviholder på Roger

BRYNE (Dagbladet): Kenneth Roshn har trent Bryne opp i Tippeligaen. Nå kjemper svensken for å få beholde juveler som keeper Roger Eskeland.

- Roger kommer til å bli en av profilene i Tippeligaen. Roger har et tilslag på ballen som mange utespillere misunner ham, skryter Kenneth Roshn.

Det er ungguttene Eskeland (21) og Ragnvald Soma (20) han er mest redd for å miste. Begge har sagt de vil bli i klubben hvis det blir elitespill, men Eskeland holder døren på gløtt for gode tilbud.

- Vi må beholde de spillerne vi har, og få nye. Alle lagdelene må styrkes med minst hn klassespiller.

- Får jeg ikke kjøpe forsterkninger, er Bryne dødsdømt som Tippeliga-lag, sier trener Roshn.

Allerede i dag begynner han jakten. Roshn vil ikke si hvem han ute etter, men legger ikke skjul på at han trenger spillere med toppserie-erfaring.

Mer penger

Satsingen vil koste. Dagens Bryne-spillere trener etter jobben og tjener rundt 110,ø000 kroner i snitt. Det går ikke i lengden.

- Vi må ha flere treninger på dagtid og kjøpe fri spillerne fra jobb, sier Roshn.

I år har Bryne Fotball et budsjett på 8,5 millioner kroner, men går tre millioner i minus. Det var prisen for opprykk, neste år trengs det enda mer penger.

- Realistisk sett regner jeg med inntekter på 12-14 millioner kroner neste år. Vi skal ha et budsjett som går med overskudd uansett hva som skjer sportslig, sier daglig leder Kjell Madland, på jordnært jærsk vis.

<B>JUVEL: </B>Keeper Roger Eskeland vil bli en profil i tippeligaen, sier Bryne-trener Kenneth Rosèn.