Tvil om Brasil-stjerner på Ullevaal

Ronaldinho droppes mot Norge?

(Dagbladet.no): I en post på blogging.no skaper frilansjournalist «Roarnerd» tvil om Brasil stiller med mange av sine storstjerner på Ullevaal 16. august.

Ronaldo, Ronaldinho, Kaka og Adriano er noen av spillerne som kan glippe i den utsolgte kampen, hvis Brasils nye landslagssjef Dunga virkelig lar VM-stjernene hvile på grunn av sesongoppkjøring i europeiske klubber.

- Jeg tror ikke disse vil være motivert og vil heller tenke på å holde seg skadefrie, sa Dunga på brasiliansk TV i går kveld, ifølge blogger «Roarnerd» som er bosatt i Brasil.

Også avisa Folho og brasilianske Reuters melder i dag at Dunga tror det blir vanskelig å ta med seg kanonene som tilhører europeiske klubber til Oslo.

NFF vil sjekke

Norges Fotballforbund er ikke kjent med at Brasil dropper noen stjerner mot Norge.

- Det har vært intensjonen hele tida, at Brasil skal stille med sitt beste lag. Hvis Dunga sier dette selv, så må vi undersøke det. Vi må ta en sjekk, for å forsikre oss om at vi ikke blir nedprioritert, sier NFFs informasjonssjef Roger Solheim til Dagbladet.no.

Bloggeren gjengir Dunga på at han vil prioritere spillere fra den nasjonale ligaen mot Norge. Slike signaler fikk ikke NFF fikk da de inngikk avtalen om match mot brasilianerne i mai.

IKKE TIL ULLEVAAL? En blogger i Brasil skriver at landslagssjef Dunga lar de mest profilerte VM-stjernene få fri mot Norge. Her rusler Brasil-gutta slukøret av banen etter VM-tapet mot Frankrike. Foto: Scanpix/Ap
IKKE TIL ULLEVAAL? En blogger i Brasil skriver at landslagssjef Dunga lar de mest profilerte VM-stjernene få fri mot Norge. Her rusler Brasil-gutta slukøret av banen etter VM-tapet mot Frankrike. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Vi forventer at Brasil skal stille med sitt beste lag, ikke minst fordi denne kampen koster NFF ganske mye penger, sier Solheim som ikke er redd for at folk skal kreve pengene tilbake for billetter dersom stjerner uteblir.

- Et landslag er et landslag, Selv om noen som forventes ikke kommer, så er jeg sikker på at det blir nok profiler.

Har aldri tapt

- Norge stiller med sine beste menn?

- Vi stiller med vårt sterkeste lag, for å opprettholde vår sterke statistikk mot Brasil.

Norge har aldri tapt mot Brasil, statistikken viser to seirer og en uavgjort.

• Din kommentar: Tror du noen av superstjernene dukker opp i Oslo?

Tvil om Brasil-stjerner på Ullevaal
UTNEVNT MANDAG: Dunga har ingen trenererfaring, men vant VM med Brasil i 1994. Her takker han forbundssjef Ricardo Texeira for tilliten.
SLIK GIKK DET SIST MOT BRASIL: Kjetil Rekdal satte inn straffesparket til 2-1 i Frankrike-VM.