Hopp

Tvilen meldte seg hos Stöckl: - Trenger folk meg lenger?

Ønsket bekreftelse fra Hopp-Norge for å fortsette.

VERDENSCUPEN I GANG: Alexander Stöckl og Norge kunne innkassere seier i lagkonkurransen lørdag. I går ble Daniel-André Tande bestemann med femteplass i Wisla i Polen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
VERDENSCUPEN I GANG: Alexander Stöckl og Norge kunne innkassere seier i lagkonkurransen lørdag. I går ble Daniel-André Tande bestemann med femteplass i Wisla i Polen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WISLA (Dagbladet): Hoppernes trener, Alexander Stöckl (43), innrømmer at motivasjonen ikke var på topp mot slutten av forrige sesong.

Gjennom sommeren måtte han ta stilling til om han skulle skrive under på en ny fireårskontrakt. Men østerrikeren hadde behov for å ta noen runder med seg selv.

Blant annet ønsket han at sportssjef Clas Brede Bråthen skulle gjøre noen undersøkelser i resten av Hopp-Norge. Han ville vite om han var ønsket også nedover i systemet.

Tanker

- Jeg hadde en periode forrige sesong der jeg opplevde at motivasjonen ikke var hundre prosent. Du begynner å tenke: Er det lurt å fortsette? Trenger folk meg lenger? Eller er systemet så bra at de klarer seg uten meg? Det var sånne tanker som kom opp, forteller Stöckl, som denne helga var på plass i Wisla i Polen.

SEKS ÅR VED RORET: Alexander Stöckl har vært landslagstrener i hopp siden 2011. Han overtok etter finnen Mika Kojonkoski. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
SEKS ÅR VED RORET: Alexander Stöckl har vært landslagstrener i hopp siden 2011. Han overtok etter finnen Mika Kojonkoski. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer

Lørdag vant Norge sesongens første lagkonkurranse i verdenscupen. I går ble Daniel-André Tande nummer fem i det individuelle rennet, som ble vunnet av japaneren Junshiro Kobayashi.

Samtaler

Stöckls opprinnelige kontrakt gikk ut etter OL i 2018. Til Dagbladet opplyser Bråthen at han allerede for ett år siden begynte samtalene med landslagstreneren.

Fra sportssjefens ståsted var det ganske enkelt: Han mente østerrikerens resultater siden 2011 forsvarte en ny kontrakt fram til 2022. Han bekrefter at han på oppfordring fra Stöckl tok kontakt med det han anser som «viktige personer» i systemet.

- Han ville vite om han var ønsket med videre. Etter en periode med undersøkelser gikk jeg tilbake til Alex og sa: «Så lenge du er motivert og har den nysgjerrigheten og drivkraften du hadde da du kom, så er du ønsket som hovedtrener.»

- Hadde han følt på motstand innad i systemet?

- Nei, det tror jeg ikke. Men du opplever stadig hendelser du reflekterer over. Og folk endrer seg hele tida. Han trengte bare en bekreftelse.

Da bekreftelsen kom, følte Stöckl at den siste brikken var på plass. I begynnelsen av september ble tvilen feid til side. Han ble offisielt Norges hovedtrener fram til Beijing-OL i 2022.

- Hvordan er motivasjonen din nå?

- Den er høy. Jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang med sesongen. Det har vært en lang sommer med mye arbeid. Nå er det på tide å vise hva det holder til.

Ble pappa

- Hva ville vært alternativet hvis du sluttet som norsk trener?

- Så langt har jeg ikke tenkt. Jeg hadde uansett kontrakt til etter OL.

Han innrømmer at det byr på utfordringer at han og samboeren Ina Bergmann fikk en datter i mars 2016.

- Det føles litt vanskelig å reise når det står en liten jente og sier «ha det» til pappa. Hun er fortsatt der at hun tenker at jeg kommer tilbake i morgen. Men det gjør jeg jo ikke.

200 reisedager

Stöckl har over 200 reisedager i året. Der du som tv-seer kan villedes til å tro at hopperne er på jobb noen timer i helgene, er det mer omfattende enn som så.

I sesong er utøvere og ledere på reise fra torsdag til mandag hver uke. Tirsdag og onsdag er de hjemme. Så bærer det ut i verden igjen.

- Jobben innebærer mye reising, påpeker Stöckl. Og denne vinteren blir det ekstra mye. Verdenscupen har aldri startet så tidlig som i helga. Den avsluttes i Planica 25. mars.

De neste månedene går det slag i slag med Hoppuka, skiflygings-VM, OL og Raw Air som høydepunktene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer