SKADESKUTT KRISTOFF: Nordmannen har ikke tro på egne sjanser på fredagens spurtetappe. AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE
SKADESKUTT KRISTOFF: Nordmannen har ikke tro på egne sjanser på fredagens spurtetappe. AFP PHOTO / Lionel BONAVENTUREVis mer

Alexander Kristoff i Tour de France:

- Tviler på at jeg har noe i spurten å gjøre

Alexander Kristoff er pessimistisk foran mulig spurtetappe.

EMBRUN (procycling.no): En skadet Alexander Kristoff kom seg gjennom de to tøffe Alpe-etappene, og er nå klar til å starte på den siste helgen av treukersrittet Tour de France.

Til tross for at denne etappen burde passe nordmannen som hånd i hanske, kommer ikke Katusha-Alpecin til å prøve å samle det til en massespurt.

Fredagens etappe er årets lengste, og de mange, korte stigningene gjør at dagen ikke blir av det lette slaget.

Alexander Kristoff slet voldsomt i går, og trillet til mål over en halvtime bak vinneren. Han var tydelig sliten, og måtte tidlig innfinne seg i å sitte på halen. Nå tviler han på om han er i stand til å kjempe om etappeseier på etappen han på forhånd utpekte til sin største vinnersjanse.

- Jeg tviler på at jeg i første omgang henger med til spurten, og hvis jeg gjør det, tviler jeg på at jeg har noe der å gjøre. Da er det bedre at vi lar Rick (Zabel) eller Marco (Haller) prøve, får de har nok mer å kjøre med enn det jeg har, sier Kristoff til procycling.no og NRK.

Kamp mot tidslimiten?

- Det er humpete i starten, og det er meldt motvind hele etappen. Frykter du denne etappen mer enn gårsdagens?

- Ja, kanskje litt. I går visste jeg at det burde gå greit. Det er en fordel for meg at det er motvind, for da er det lettere å holde følge. Sånn sett må jeg bare holde følge i starten. Det kan være lettere sagt enn gjort.

Tidslimiten er noe strengere på flatere etapper enn på fjelletapper, noe som betyr at hvis man først er alene bak, så skal man tråkke ganske bra for å karre seg innenfor grensen.

- Så lenge jeg klarer å sitte med en gruppe, skal det gå fint. Men hvis jeg blir sittende alene, så skal jeg virkelig få slite.

- Du har vært i gamet lenge: Tror du det blir spurt eller brudd på dagens etappe?

- Jeg er alltid veldig for spurt, så jeg tror egentlig det blir spurt, men det kommer an på bruddet. Hvis det går nok ryttere over tredjekategorien, så blir det ikke spurt. 15-20 ryttere blir vanskelig for Lotto å kontrollere, analyserer Kristoff.

- Han er en fighter

Katushas sportsdirektør, José Azevedo, har for mange nordmenn blitt kjent denne touren, via intervjuer, spesielt om Kristoffs fremtid og hans krasse kommentarer om nordmannens spurter.

Før starten på dagens etappe gjør han det klart at Kristoff har en sterk karakter, og at han kommer til å prøve seg hvis det samler seg til spurt.

- Det har vært to tøffe dager for ham. Han er ikke 100 prosent, han har fortsatt en del smerte. Han er en fighter. Det er derfor han fortsatt er i rittet. Helt ærlig, målet hans nå er på søndag. Vi får se i dag hvordan han føler seg på sykkelen, hvordan det utspiller seg i finalen, føler han seg bedre og det går mot en spurt, vil han selvfølgelig prøve, sier Azevedo til procycling.no.

Etappen kan du følge LIVE på procycling.no.