GÅR FOR DOBBELEN:  Alberto Contador. Foto: Thomas Rasmus Skaug
GÅR FOR DOBBELEN: Alberto Contador. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Tviler på Contador-drøm: - Et mentalt press uten like

Vil vinne både Giro d'Italia og Tour de France.

Sykkelekspert Mads Kaggestad tror spanjolen får det tøft.

Lørdag starter sesongens første treukersritt på den italienske landeveien. Samtidig går Alberto Contador i gang med karrierens mest ambisiøse prosjekt. Spanjolen skal forsøke å gå til topps både i Giro d'Italia og Tour de France i én og samme sesong.

Det tror Mads Kaggestad er et risikoprosjekt.

- Jeg setter spørsmålstegn ved hvor motivert Contador er for å vinne Giro d'Italia. Det er tross alt Tour de France som er det største også for han. Jeg tror for eksempel ikke det er mye motgang som skal til før han står av rittet, sier sykkeleksperten til NTB.

- Fordi?

- For Contador er det litt vinn-eller-forsvinn i Italia. Det er ikke noe annet enn seier som gjelder, sier Kaggestad, som tror spanjolen vil vokte seg vel for å ødelegge mulighetene for en topplassering i Tour de France.

Tøff dobbel Mange har også stilt spørsmål ved om det i det hele tatt er mulig å gå til topps i både Giro d'Italia og Tour de France i samme sesong. Flere store sykkelprofiler har tidligere forsøkt - uten å lykkes.

 TVILER:  Mads Kaggestad. Foto: NTB SCanpix
TVILER: Mads Kaggestad. Foto: NTB SCanpix Vis mer

Kaggestad vil ikke avvise at det kan la seg gjøre.

- Jeg sier ikke at det er umulig, men fysiologisk sett er det veldig vanskelig å skulle prestere på topp i begge rittene. Det å stille opp i Giro d'Italia er å gamble litt med formen til Tour de France, sier han.

Kaggestad peker også på at det er en klar forskjell på å stille opp i Giro d'Italia for å vinne noen enkeltetapper, og å skulle hevde seg sammenlagt.

- Det siste innebærer et mentalt press uten like, og i tillegg er det ofte mye dårlig vær i Italia som sliter ekstra på rytterne, sier han.

Verdens beste Tinkoff-Saxo-eier Oleg Tinkov har gjort det klinkende klart at han vil ha seier både på den italienske og franske landeveien denne sesongen. Contador er mannen som skal innfri ønsket.

- Jeg tror ikke Tinkov har tilstrekkelig med kunnskap om hva som kreves av en rytter for å klare det, sier Mads Kaggestad.

Han er samtidig klar på at spanske Contador er en sykkelrytter helt utenom det vanlige.

- Han er fortsatt verdens beste etapperytter, og Contador gjør de utroligste ting. I fjor brakk han beinet under Tour de France, men kom likevel tilbake og vant Spania rundt, sier sykkeleksperten.

- Det var etter mitt syn noe i nærheten av et mirakel, tilføyer han.

Alberto Contador skadet seg i en velt under etapperittet Volta a Catalunya nylig. Spanjolen hevder selv han er fullt restituert og klar for oppgaven som nå venter.

Ingen nordmenn sykler årets Giro d'Italia.

(NTB)