Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tviler på Fourcade: - Det er jo ikke første gang han feiler i mesterskap

Martin Fourcade var storfavoritt til å vinne sprinten. Men ikke alle er overrasket over at franskmannen feilet.

TRE STRAFFERUNDER: Storfavoritten Martin Fourcade skjøt seg ut av gullkampen allerede på første skyting. Der pådro han seg tre strafferunder, og endte til slutt på åttendeplass. På dagens jaktstart er han likevel favoritt til å ta gullet. Foto: Bjørn Langsem
TRE STRAFFERUNDER: Storfavoritten Martin Fourcade skjøt seg ut av gullkampen allerede på første skyting. Der pådro han seg tre strafferunder, og endte til slutt på åttendeplass. På dagens jaktstart er han likevel favoritt til å ta gullet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

* OL-jaktstart herrer, kl. 13.

Martin Fourcade og Johannes Thingnes Bø hadde mellom seg vunnet 14 av 15 skiskytterrenn før OL-sprinten i går - og var naturligvis navnene alle pekte på som favorittene før rennet.

Begge bommet tre ganger på den liggende skytingen, og var ute av gullkampen ved første mulighet.

Tyske Arnd Peiffer mestret de krevende vindforholdene på standplass best, og går først ut på dagens jaktstart.

Med beste langrennstid ble det ikke sååå galt for Martin Fourcade, som går ut som nummer åtte på jaktstarten - 22 sekunder bak Peiffer.

- Tendens til å gjøre feil

Første nordmann ut i sporet i dag er Erlend Bjøntegaard. Femtemannen på sprinten har bare 17 sekunder opp til gullet. De andre nordmennene starter som hhv. 13 (Tarjei Bø), 18 (Emil Hegle Svendsen) og 31 (Johannes Thingnes Bø).

Tsjekkiske Ondrej Moravec (33) - en av de virkelige veteranene i skiskyttersirkuset trodde også at at gullkampen på sprinten skulle stå mellom Fourcade og Johannes Thingnes Bø, men overfor Dagbladet legger han til at han likevel ikke var overrasket over Fourcades oppsiktsvekkende fiasko på standplass.

- Spesielt Fourcade har hatt en tendens til å gjøre feil under mesterskap. Alle forventer ikke bare at han skal ta medalje, men gullmedaljen. Jeg tror presset kan bli litt stort for han når vi går fra verdenscup til OL og VM.

- Det er kanskje samme grunn til at han mislyktes igjen. Jeg er iallfall ikke overrasket, sier Moravec.

Nå skal vi ikke ta noe glans vekk fra Martin Fourcades fantastiske karriere: Med 25 VM-medaljer (11 gull, 10 sølv og fire bronse) - og fire OL-medaljer (to gull og to sølv), og 69 verdenscupseirer, så har han en vinnerprosent som ingen andre.

- «Ikke lyktes bra i mesterskap»

Men likevel: Ser vi på medaljefangsten fra VM i Hochfilzen i fjor, så vant han ett gull (jaktstarten), mens det ble to sølv og to bronse.

I OL står han med «bare» to gull på 12 starter. Vår egen Emil Hegle Svendsen har for eksempel fire OL-gull på like mange starter.

Før OL i Sotsji for fire år siden ertet også Emil Hegle Svendsen sin franske rival for manglende uttelling i mesterskap. Etter at han vant jaktstarten i Ruhpolding i januar 2014, sa han følgende til Dagbladet:

«Jeg kan si mye fint om Martin Fourcade, men han har ikke lyktes spesielt bra i mesterskap».

Da svarte Fourcade med to OL-gull.

Så gjenstår det å se om han starter en ny gullsamling i Sør-Korea i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!