Makedonia - Norge kl. 18.30 lørdag

Tviler på framtid i Real Madrid

Martin Ødegaard (18) er fast bestemt på at målet er å spille seg inn på førstelaget til Real Madrid. Men ekspertene tviler.

TELLER NED: Martin Ødegaard og A-landslaget forbereder kamp mot Makedonia lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TELLER NED: Martin Ødegaard og A-landslaget forbereder kamp mot Makedonia lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKOPJE (Dagbladet): - Jeg håper jeg spiller i Real Madrid. Slik svarer Ødegaard på Dagbladets spørsmål om hvor han er om fem år. Han er utlånt til Heerenveen ut sesongen. Så er meningen at han skal tilbake til Madrid.

- Det er den største og beste klubben i verden. Jeg er veldig fornøyd i Heerenveen. Men målet er å spille i Madrid, erklærer Ødegaard.

Dagbladets fotballekspert, Morten Pedersen, er ikke overbevist:

- Det er bare elleve mennesker i hele verden som kan spille for Real Madrid samtidig. I Norge har vi ingen begreper om hvor vanskelig det er.

Han får støtte av Jesper Mathisen, ekspert på TV 2:

- Å spille seg inn på laget er omtrent umulig. De henter spillere for flere hundre millioner hvert år. Jeg tror ikke at han spiller der om fem år.

Raskere og sterkere

Ødegaard er på plass i Skopje sammen med resten av A-landslaget. Lørdag venter privatlandskamp mot Makedonia.

Norges største fotballtalent trener for første gang under Lars Lagerbäck. Han er klar på at han har gjort framganger som spiller.

- Jeg føler at jeg er blitt bedre på mange ting. Spillet mitt er råere. Og jeg er blitt raskere og sterkere. Jeg tar hele tida de små stegene som gjør at jeg forhåpentligvis kan bli en god fotballspiller.

Ødegaard forteller at han får tett oppfølging av sjefspeideren i Real Madrid:

- Han gir meg tilbakemeldinger når jeg har spilt kamp. Og han spør hvordan det går. Det er veldig enkelt.

Magisk øyeblikk

Nordmannen har én offisiell kamp for storklubben. Den kom i Primera Division 23. mai 2015. Cristiano Ronaldo ble byttet ut, Ødegaard ble kastet innpå. Det var et magisk øyeblikk for norsk fotball.

Men det ble – ikke overraskende – tidlig klart at han ikke hadde nivået inne til å være i troppen. Derfor ble han lånt ut til Heerenveen i Nederland.

De siste månedene har alle piler pekt oppover. Ser vi spiren til det som en gang kan bli fast inventar i Real Madrid?

- Han er på et veldig riktig sted nå, påpeker Pedersen.

- Du ser det på ham: Plutselig er han en spiller som er glad og trives i hverdagen. Men – helt siden hysteriet startet – har jeg vært blant et mindretall som har sagt: Kan vi ikke vente til han er 21 år med å se hvilken fotballspiller han blir.

Glasskule

Pedersen påpeker det faktum at han ikke har en glasskule.

- At han kommer til å spille i en bra liga, er jeg sikker på. Men om han spiller i Real Madrid eller Wolfsburg eller Everton, det kan ingen si. Jeg er uansett overbevist om at gutten kommer til å få en fin karriere.

Mathisen sier:

- Fra slutten av forrige sesong og fram til nå, har Martin hatt en flott utvikling. Dessverre har han litt for få målpoeng, altså scoringer og assist. Til gjengjeld er han flink til å starte angrep. Han er mye involvert i den tredje eller fjerde siste pasningen. Det bør han få mer skryt for.

Men så var det dette med Real Madrid. Mathisen tviler:

- Da han var 15 år, så det ut til at dette virkelig kunne bli noe stort. Han har hatt en grei utvikling, men det har ikke gått så fort som vi håpet på. Han er i en god klubb nå. Jeg tror det er realistisk å se for seg at han havner i et av de seks beste lagene i England, Tyskland eller Spania.

- Ekstremt vanskelig

Morten Thorsby er debutant på A-landslaget og trener med Ødegaard hver dag i Heerenveen. Om framtida til kompisen sier han:

- For Martins del er det veldig få begrensninger.

- Tror du han er i Real Madrid om fem år?

- Det er ekstremt vanskelig. Å komme på laget der er kanskje det vanskeligste du kan gjøre uansett idrett. Men det er mulig. Martin har et potensial som er helt utrolig. Om det holder til å spille på førstelaget til Real gjenstår å se.

Thorsby fortsetter:

- Å være sammen med Martin er en utrolig motivasjonsfaktor. Jeg tar det ikke for gitt å spille sammen med så gode fotballspillere. Det gjør meg bedre også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer