Tviler på Ndures passive cannabis-røyking

Sprinter kan få strengere straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jaysuma Saidy Ndure, sprinteren og kongepokalvinneren som er tatt for bruk av cannabis, kan få strengere straff enn advarsel, skriver Aftenposten.

Anders Solheim som er daglig leder av Antidoping Norge, forteller at det er flere ting som må utredes før det kan gjøres konklusjoner i saken.

En av disse sakene er om det er det norske eller gambiske friidrettsforbundet som hadde ansvaret for løperen da han avla den positive testen 28. juni.

Det er det er det norske forbundet som er ansvarlig, kan saken tas opp igjen i Norge, hvis det er grunnlag for det, og da kan løperen få strengere straff enn det Det internasjonale friidrettsforbundet har lagt opp til.

Flere eksperter stiller seg tvilende til om passiv røyking kan gi utslag i dopingtester, for det er nettopp passiv røyking Ndure mener han har vært utsatt for.

- På generelt grunnlag kan jeg si at passiv røyking kan gi utslag på slike tester i ekreme tilfeller. Og det kan også bli værende i kroppen i flere dager, sier Antidoping Norges medisinske sjef Per Wiik Johansen til Aftenposten.

Og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer