Tviler på positive doptester

Michael Johnson tror på foreldrene sine og på Gud. Dopingsystemet til Det internasjonael friidrettsforbundet (IAAF) har verken han, Marion Jones eller Maurice Greene særlig tiltro til.

Medaljegrossisten Johnson sier det ikke med rene ord, men det er ikke tvil om at det er det han mener.

Dopingavsløringen av Merlene Ottey har slått ned som en bombe i Sevilla, og torsdag begynte kommentarene å komme fra de største stjernene i showet. Alle har mottatt beskjeden med vantro og sjokk, men foreløpig er de mest kjente utøverne forsiktige med å kommentere og fordømme den populære sprinteren fra Jamaica.

- Jeg føler meg ikke kompetent til å gi noen kommentarer om Merlene Ottey og dopingsaken hennes, men det jeg kan si om dopingtestene generelt er at jeg tror på Gud og foreldrene mine, og bare dem, sier Michael Johnson.

Også sprintstjernen Marion Jones er skeptisk til dopingsystemet.

- Det har vært så mange triste saker i det siste, men jeg må innrømme at jeg på ingen måte er 100 prosent sikker på at testsystemet er riktig. Dersom jeg sa noe annet ville jeg lyve, sier sprintdronningen.

- De positive testresultatene vi har sett den siste tiden er dårlige for sporten vår, men jeg må holde meg de andre og uttrykke min skepsis til testsystemet jeg også. Nå ser jeg egentlig bare fram til at blodtestene skal komme i Sydney-OL neste år. Jeg kan nesten ikke vente til de får innført slike tester, sier Maurice Greene.

Også den marokkanske mellomdistansekometen Hicham El Guerrouj innrømmet at han hadde vanskelig for å forstå det han hadde hørt.

- Flere av verdens beste friidrettsutøvere er avslørt den siste tiden. Det er helt uforståelig for meg, og jeg håper inderlig at det er testresultatene som er feil, sier marokkaneren.

Marion Jones som har konkurrert mot Merlene Ottey et utall ganger, sier hun er sjokkert etter å ha hørt om Ottey-saken tirsdag.

- Skal jeg være helt ærlig må jeg innrømme at jeg ikke trodde dette kunne skje. Nå får vi en svært negativ start på dette mesterskapet, og det var jo ikke akkurat slik vi hadde håpet det skulle bli, sier Jones.

(NTB)