Tviler på Riise junior

Bjørn Helge Riise (18) drar mandag til Stavanger for å trene med Viking. Men Viking-trener Benny Lennartsson har liten tro på at Aalesunds-spilleren er god nok til en plass på laget.

- Vi tok kontakt med Viking, og vi er takknemlig for at klubben vil la ham trene sammen med laget i 14 dager, sier agent og mamma Berit Riise.

I ett år har Bjørn Helge Riise vært i konflikt med ledelsen i Aalesund Fotball (AaFK). I mars fikk den talentfulle 18-åringen et tilbud fra Manchester Citys manager Kevin Keegan, men 1. divisjonsklubben krevde for mye, og overgangen gikk i vasken. Siden har han bare spilt junior- og 3.-divisjonsfotball.

Kontrakten hans går ut etter denne sesongen, men unggutten har allerede bestemt seg for ikke å spille flere kamper for AaFK.

Liten tro

Viking-trener Benny Lennartsson har liten tror på at Bjørn Helge Riise er god nok til å spille seg inn på laget.

- Han skal trene med oss, ikke prøvespille. Siden han ikke er god nok til å spille for Aalesund, så ser jeg det som lite sannsynlig at han er god nok til å spille for Viking, sier han.

Ønsket av Keegan

- I løpet av fire dager i Manchester City klarte han å prestere så bra at Keegan ønsket å kjøpe ham. Og hvem vet, det samme kan også skje i Viking, mener mamma Berit Riise.

Ifølge Lennartsson er Stavanger-klubben på leting etter en erstatter for Hannu Tihinen.

Administrerende direktør i Viking Bjarne Berntsen mener derimot at Viking ikke har behov for nye spillere akkurat nå.

MOR OG SØNN: Agent og mamma Berit Riise er glad for at sønnen Bjørn Helge får trene med Viking.