Tvillingbrødrenes skjebne: - Drømmen hans ble knust, men min levde videre

Dette er historien om tvillingene Marc og Èric Bartra, som delte den samme drømmen om å bli profesjonell fotballspiller. Bare en av dem fikk oppfylt drømmen.

LEVER DRØMMEN: To brødre delte den samme drømmen, men bare Marc Bartra fikk oppleve den. Foto:  REUTERS/Thilo Schmuelgen/NTB Scanpix
LEVER DRØMMEN: To brødre delte den samme drømmen, men bare Marc Bartra fikk oppleve den. Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For dem som ikke følger spansk eller tysk fotball særlig tett, vil Marc Bartra kanskje best huskes for skaden han pådro seg i bombeangrepet mot Borussia Dortmunds spillerbuss april i fjor.

27-åringen spiller for tiden i spanske Real Betis, etter å ha spilt seks sesonger på A-laget til Barcelona og to sesonger i Tyskland. Spanjolen er født i Catalonia og reiste til Barcelonas berømte akademi La Masia som elleveåring.

Vi hører ofte om de suksessfulle historiene fra anerkjente La Masia, hvor superstjerner som Xavi, Andrés Iniesta, Lionel Messi, Carles Puyol, Sergio Busquets, Gerard Pique, Cesc Fàbregas og Pep Guardiola, for å nevne noen, har gått gradene og skapt seg en stor karriere på fotballbanen.

Men skjebnene til de som ikke lykkes, de som spolerte den store sjansen til å få ut sitt fulle potensial, hører vi sjeldent om. De forblir en fotnote i en ellers suksessfull historie.

Da Marc Bartra vokste opp hadde han en tvillingbror, Èric, som også drømte om å bli profesjonell fotballspiller. De to brødrene gjorde alt sammen, og så for seg å bli like verdenskjente som de nederlandske De Boer-brødrene Frank og Ronald, som også spilte i Barcelona.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer