Tvillingmillionærene

De eneggede tvillingene Katrine og Kristine Lunde (23) har mange penger på bok, men det vil de helst ikke snakke om. Det som er sikkert er at jentene vil prege norsk landslagshåndball i mange år framover.

Tvillingene fra kristiansandsklubben Våg Vipers har begge fått sitt store gjennombrudd denne sesongen, selv om de begge har ett mesterskap hver med Norge bak seg:

Bakspiller Kristine var med som lærejente til håndball-VM i Italia 2001, mens keeper Katrine i Cecilie Legangers skadefravær kom med som tredjekeeper til EM i Danmark i desember i fjor.

Men læretida på landslaget er definitivt over. Under VM i Kroatia i desember vil begge bli viktige brikker i jakten på VM-gullet.

Toppscorer

For selv om landslagstrener Marit Breivik ikke offentliggjør VM-troppen før 11.11. klokka 11, så virker tvillingene som sikre kort.

Kristine (29 landskamper) ble norsk toppscorer med 30 mål på fire VM-oppkjøringskamper da landslaget var i Kroatia og Serbia/Montenegro i september. I tillegg er hun nummer to på toppscorerlista i eliteserien så langt.

- Jeg er blitt mer skuddfarlig. For å utvikle meg videre skyter jeg nå oftere sjøl der jeg tidligere spilte ballen videre, sier Kristine Lunde til Dagbladet.

Katrine (9 landskamper) kriger mot to av verdens beste keepere i Cecilie Leganger og Heidi Tjugum, men er i øyeblikket inne i varmen på bekostning av rutinerte Mimi Kopperud (59 landskamper).

- Katrine er prioritert fordi hun har stått stabilt godt i eliteserien i år, og har et spennende utviklingspotensial, sier Marit Breivik.

Blander navn

Om VM-sjansene sier Katrine:

- Vi vil til VM. Vi skal til VM. Jeg har vokst veldig på den tilliten jeg er blitt vist. Tidligere har jeg manglet den.

Årets VM vil bli første gang to tvillingsøstre spiller mesterskap sammen for damelandslaget i håndball.

- Det er morsomt, sier Marit Breivik.

- Vi har etter hvert lært oss å se forskjell på dem, men jeg blander fortsatt navnene litt.

Inntekt: 1,8 mill.

Katrine beskriver forskjellen på dem slik:

- Kristine er mer rastløs og temperamentsfull, mens jeg er den rolige og omsorgsfulle. Sånn sett utfyller vi hverandre bra.

Likningstallene fra 2002 antyder at begge jentene er steinrike. De står nemlig oppført med rundt 1,8 millioner kroner i inntekt hver seg - og nesten det samme i formue.

- Det er godt betalt å spille for Våg, fleiper Kristine.

Av gigantsummen er rundt 80000 lønn fra klubben. Resten skal være overføringer fra eiendomsselskapet Ole Lunde AS, som faren Ånund Lunde driver sammen med sin bror John Lunde.

- Det er bare flytting av penger. Jeg føler ikke at de er mine, sier hun.

PÅ VEI TIL VM: Tvillingsøstrene Katrine (til venstre) og Kristine Lunde er ifølge likningen for 2002 millionærer, men pengene bryr de seg ikke om. De vil heller ha gull. I håndball-VM i Kroatia i desember.