Tvillingsøstre i verdenscupen

Ingeborg Marken og Anne Kirsti Marken (23) fra Eggedal i Buskerud er tvillingsøstrer. 12 år gamle valgte de idrettsgrener: Ingeborg tok alpint, Anne Kirsti langrenn. Nå er begge gode nok til å delta i verdenscupen i utlandet.


DYKTIGE TVILLINGER: Ingeborg Helen Marken (foran) og Anne Kristi er tatt ut til å representere Norge i hver sin verdenscup på ski.

Ingeborg Helen har allerede vist at hun duger. Hun overrasket alle med å vinne verdenscupen i super-G på Kvitfjell i 1996. Hun har en tredjeplass i utfor fra i fjor.
Nå er det snart Anne Kristi sin tur til å vise seg fram i langrennssporet. Hun ble tatt ut til v-cupsprinten i Milano tirsdag til uka, men måtte melde forfall.
- Jeg studerte jus, og skal ha eksamen mandag og onsdag. Selv om langrenn er viktig, må jeg tenke på utdannelsen. Jus-eksamen kunne jeg ikke utsette, sier Anne Kristi Marken til Dagbladet.
Hun tror likevel at det blir sjanser til å gå for Norge før nyttår.
- Milano-rennet tirsdag skulle være debuten min i verdenscupen. Håpet er at jeg får sjansen igjen i romjula. Da er det sprintrenn i Fischen i Tyskland, Engelberg i Sveits og Kitzbühel i Østerrike, sier Anne Kristi Marken.