Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tvilsom annullering hindret Rush-tangering

Men nå er han bare ett mål bak Brattbakk.

BARE NESTEN: Tromsøs Sigurd Rushfeldt når ikke helt fram til ballen etter sju spilte minutter, og Kenneth Høie avverger. Det ble scoring på Rushfeldt seinere i kampen, og nå er TIL-veteranen bare ett mål bak Harald Martin Brattbakk. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Scanpix
BARE NESTEN: Tromsøs Sigurd Rushfeldt når ikke helt fram til ballen etter sju spilte minutter, og Kenneth Høie avverger. Det ble scoring på Rushfeldt seinere i kampen, og nå er TIL-veteranen bare ett mål bak Harald Martin Brattbakk. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Scanpix Vis mer

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Start 2-0.

Sigurd Rushfeldt kunne tangert Harald Martin Brattbakks rekord på 166 mål i Tippeligaen i dag, men fikk en scoring annullert på en omdiskutert offsideavgjørelse.

- Det var litt surt, sier Rushfeldt til Dagbladet.

Dommeren vinket offside på Mostafa Abdellaoue, som sammen med Rushfeldt skjermet ballen i mål.

- Det var en feil av dommeren. Han trodde Mos var borti ballen, men det var han ikke, sier Rushfeldt.

- Skjermet for Sigurd Men den utlånte Vålerenga-spissen var delaktig nok til at dommeren mente han påvirket spillet. Og Abdellaoue sier også selv at han skjermet ballen.

- Jeg prøvde å skjerme den i mål for Sigurd. Jeg vil jo at han skal få rekorden, sier Mos til Dagbladet.

Men om Mos var skyld i annulleringen, gjorde han det godt igjen da han scoret 1-0 for Tromsø i hjemmedebuten.

- Det var utrolig deilig å få et mål her, sier han.

Og seinere satte Rushfeldt inn 2-0-målet, og er nå bare ett mål bak Brattbakk.

Tromsø overtar serieledelsen med sju poeng, mens Start er ett av en mengde lag som deler «andreplassen» med seks poeng.

- Det var en fenomenal andreomgang. Det er noe av det bedre vi har prestert på Alfheim. Vi er veldig bevegelige i angrepsspillet, truer flere rom samtidig og har fått inn flere hurtige spillere i laget vårt. Både grunnspillet og siste tredjedelen fungerte veldig godt, sier Tromsø-trener Per Mathias Høgmo til TV2.

Åpnet best Allerede etter drøye seks minutter var Rushfeldt nær mål nummer 165. Thomas Drage vippet ballen inn bak Start-forsvaret, men «Rush» nådde ikke helt fram, og ballen spratt inn til Start-keeper Kenneth Høie.

Fire minutter seinere hadde start sin første avslutning på mål, men langskuddet til Espen Hoff skremte ikke Marcus Sahlman i TIL-målet.

Begge lag fikk sin største sjanse før pause i løpet av et hektisk minutt etter en drøy halvtime.

Først sto Drage bak i feltet etter et innlegg fra venstre, fikk tid og rom til å legge til rette og skyte. Skuddet passerte Høie, men Brian Priske sto på streken og nikket unna.

Returen havnet hos Tore Reginiussen, som gjorde Tromsø-comeback som defensiv midtbanemann i Karas landslagsfravær. Skuddet fra Schalke-spilleren gikk imidlertid utenfor via et TIL-hode.

Og bare minuttet seinere fikk Start en like god mulighet. Ole Martin Årst, som spilte sin 200. kamp i Tippeligaen, stusset til Espen Hoff som dermed plutselig var alene med keeper. Avslutningen hans gikk imidlertid nok en gang rett på Sahlman.

- Jeg prøvde bare å plassere den. Jeg skal naturligvis sette den, sier Hoff til Dagbladet.

En scoring der kunne selvsagt endret kampbildet fullstendig.

- På det tidspunktet var det en helt åpen kamp. Vi var veldig fornøyd etter de to første kampene, men nå er vi veldig skuffa over oss sjøl, sier Hoff.

Fire minutter før pause kom Tom Høgli til dødlinja og skulle servere på åpent fat til Rushfeldt, men pasningen ble sklidd ut over kortlinja av en Start-forsvarer.

- Det var en fortjent Tromsø-seier. Jeg synes guttene mine gjør en iherdig jobb, men vi mangler selvtillit og blir litt stresset, noe som fører til mye balltap og ødelegger mye av rytmen i spillet vårt, sier Start-trener Knut Tørum til TV2.

Bommet en meter fra mål Mos Abellaoue kom inn etter pause, og fikk nesten umiddelbart sjansen like innenfor 16-meteren, men traff ikke ballen reint og bommet med en meter eller to på målet.

Åtte minutter inn i andre omgang fikk Tromsø et mål annullert - på diskutabelt grunnlag. Sigurd Rushfeldt skjøt rett på Høie, men blokkerte redningen mot mål. Sammen med Mos skjermet Rush ballen over linja, men dommeren underkjente scoringen til sterke protester på Alfheim.

Mos var offside da Rushfeldt avsluttet, men aldri borti ballen. Trolig mente dommerne at den utleide Vålerenga-spissen var for delaktig i å skjerme ballen i mål.

I det 70. minutt testet Olufemi Oladapo skuddfoten, men Sahlman lå i full strekk og reddet. Årst fikk heller ikke noe ut av returen.

To minutter seinere scoret Mostafa Abdellaoue i hjemmedebuten for Tromsø. Mos møtte et innlegg fra Thomas Drage på venstresida ved første stolpe og nikket ballen i nærmeste hjørne.

I kampens 78. minutt løsnet det endelig for Sigurd Rushfeldt. Remi Johansen la et godt innlegg fra høyresida, men Start-keeper Høie reddet headingen fra Rush. Men liggende fikk veteranen beinet sin 165. scoring i mål - og er altså bare ett mål unna Brattbakks rekord på 166 scoringer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media