Roma - Bodø/Glimt:

Tvilsom før storkamp: Her trener han

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen (53) sådde tvil rundt stjernespiller Patrick Berg (23) sin tilgjengelig til oppgjøret mot Roma. Like etter var midtbanejuvelen å se på trening.

Blir Patrick Berg klar likevel? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ROMA/OSLO (Dagbladet): Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen møtte pressen onsdag formiddag i forbindelse med oppgjøret mot Roma i UEFA Conference League.

I opptakten til oppgjøret på Stadio Olimpico mot José Mourinhos mannskap er mange av spørsmålene knyttet til stjerneduoen Fredrik Bjørkan og Patrick Berg.

De to landslagsspillerne er usikre til returkampen mot Roma. Både Bjørkan, så vel som Berg sliter med kneskader inn mot oppgjøret.

Ute på gressteppet

De to ble likevel inkludert i Glimt-troppen som har tatt turen til Italia, og det er knyttet stor spenning om landslagsspillerne får spilletid i oppgjøret.

På pressekonferansen var Knutsen usikker på om de to stjernene blir klare til oppgjøret.

- Status er at vi ikke vet, men han spiller trolig ikke, sa Knutsen om situasjonen rundt Berg, etter spørsmål fra Dagbladet.

Hva angikk Bjørkan var Knutsen noen hakk mer positiv til om han rekker oppgjøret.

- Vi vet ikke enda. Han er ute på feltet i dag, så vi er positive til det, sa Knutsen om venstrebacken.

Også Patrick Berg var ute på treningsfeltet onsdag. Han ledet an i oppvarmingen før laget gjorde de siste forberedelsene før torsdagens oppgjør.

LEDER AN: Patrick Berg tok ansvar under oppvarming før treningen på Stadio Olimpico. Foto: Pontus Egelandsdal/Dagbladet.
LEDER AN: Patrick Berg tok ansvar under oppvarming før treningen på Stadio Olimpico. Foto: Pontus Egelandsdal/Dagbladet. Vis mer

Det var uansett tydelig at ikke alt var som det skulle for midtbane-maestroen. Han bar nemlig en stor bandasje over det ene kneet, som var tydelig for alle å se på Stadio Olimpico.

Etter å ha deltatt på de innledende øvelsene, gikk Berg vekk fra resten av gruppa for å trene individuelt med en av Bodø/Glimts trenere.

Hyggelig å se var det at Ulrik Saltnes også var å se ute på gressmatta i Roma. Han røk leddbåndet tidligere i sesongen, og er ikke ventet tilbake før neste år.

Aktuell for Norge likevel?

En som vil følge nøye med på utviklingen rundt Berg, er landslagstrener Ståle Solbakken.

Da troppen til oppgjørene mot Latvia og Nederland ble tatt ut, glimret Berg med sitt fravær. Døra står uansett åpen for at han kan hentes inn, bekreftet Solbakken.

- Om han kommer i kamp torsdag eller søndag er det muligheter. Han er ikke så positiv til det selv. Han har fått av skinna, men ikke kommet seg i trening ennå, sa Solbakken under landslagsuttaket tirsdag.

Onsdag ser det ut til at Berg er tilbake på trening for Kjetil Knutsens mannskap.

I kjølvannet av den legendariske 6-1-seieren på Aspmyra mot Mourinho og Roma sist gang har den portugisiske mestertreneren varslet at han kommer til å gjøre store endringer.

Den gang var det «andrelaget» til Roma som spilte, altså flere spillere som vanligvis ikke ville ha startet oppgjøret.

Torsdag er det ventet at det er «førstelaget» som får muligheten mot de regjerende eliteseriemesterne.

- De er nok 100 prosent skjerpet og kommer nok med et lag som har noen prosent ekstra enn det som møtte oss på Aspmyra. Det er en fantastisk utfordring for oss, sa Knutsen.

- Vi er i en posisjon hvor vi har alt å vinne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer