Maktkampen i norsk idrett

Tvilsom forbindelse

Når idrettslederne selv ber om hjelp fra mektige sponsorer for å bli valgt, truer pengemakten hele det frivillige Norge. Det blir oppstand av sånt.

HAR SPONSORTRØBBEL: Hyggelig på Idrettsgallaen for president Berit Kjøll midt mellom topputøverne Olav Tufte og Salum Ageze Kashafali. Mindre trivelig er det at hennes medspiller; som er sjefen for en av norsk idretts største sponsorer, mener at sponsorene skal gå rett inn i presidentvalgkampene. FOTO: Fredrik Hagen / NTB scanpix
HAR SPONSORTRØBBEL: Hyggelig på Idrettsgallaen for president Berit Kjøll midt mellom topputøverne Olav Tufte og Salum Ageze Kashafali. Mindre trivelig er det at hennes medspiller; som er sjefen for en av norsk idretts største sponsorer, mener at sponsorene skal gå rett inn i presidentvalgkampene. FOTO: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN uryddige presidentvalgkampen i norsk idrett tærer mer enn noen gang på tilliten til hele bevegelsen. Sist helg kom idrettslederne i trøbbel fordi de ikke våget å forsvare sin egen vraking av sjakkgeniet Magnus Carlsen på lista over kandidater til Årets Navn. Nå venter bråk om sponsorenes innflytelse over idretten. Og det er helt selvforskyldt.

Bakgrunnen er den støtten den mektige idrettssponsoren Oslo Bolig -og Sparelag (OBOS) sist vår ga Berit Kjøll noen uker før hun ble valgt. I et innlegg i Dagens Næringsliv gikk OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj varmt inn for Kjøll:

- Velg den kvinnelige kandidaten, skrev OBOS-sjefen som har utmerket seg gjennom å bruke mange av millionene og sponsormakten sin til å støtte norsk kvinneidrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer