Tvilsom VM-eksamen

GLASGOW (Dagbladet): Semifinale, FA-cupen, Glasgow Rangers - Celtic 2-1. Harald Brattbakk fikk ikke til stort og ble byttet ut. På tribunen satt Drillos-assistent Bjørn Hansen. Synd for Brattbakk. For han var langt bedre enn det kunne se ut som.

Tre ganger sleit Harald Brattbakk seg løs fra Rangers-forsvaret og var i klar scoringsposisjon. Like mange ganger slurvet medspillerne med pasningene.

Hadde ballene vært av det slaget Mini eller Bent Skammelsrud leverte i sin tid, hadde verden antagelig vært en annen for Harald Brattbakk i dag.

Mens det ennå sto 0-0 og Celtic spilte virkelig klassefotball hadde Henrik Larsen to muligheter til å spille Brattbakk total-fri. Simon Donnelly hadde en.

I Rosenborg hadde det kjapt vært 3-0. I Celtic i går endte det med tre feilpasninger, stadig 0-0 og en Brattbakk som fikk null betalt for en respektabel jobb.

Minuser

-Synd, sier nøkterne Brattbakk sjøl. Og snakker både om egen uttelling og at Celtic er ute av cupen.

Nå er Bjørn Hansen en rutinert fotball-rev, og la selvsagt merke til det positive Brattbakk gjorde.

Men han kunne ikke unngå å notere et par minuser.

I Celtic veksler Brattbakk mellom en kant-rolle og en sentral posisjon. I midten fungerer han fint, og er alltid farlig. På kanten må han ofte møte ballen og ryggvendt mot mål har han trøbbel. Han mister for mange baller.

-Det er riktig at det ikke passer meg så bra å være møtende spiss. Men dette er ikke som Rosenborg der vi kunne fosse i angrep hele tida. Her må vi holde litt på ballen innimellom.

VM-drømmen lever

Dagbladet skal ikke felle noen VM-dom over Harald Brattbakk. Men om vi antyder at sjansene ikke ble vesentlig styrket i går, bommer vi neppe fatalt.

Brattbakk håper stadig:

-Det er umulig å si hvor jeg står. Jeg har følelsen av at sjøl mange av de etablerte spillerne er usikre.

-Er du bedre nå enn i Rosenborg?

-Jeg føler at jeg har utviklet meg.

-Hvordan?

-Mange sa at dette ikke var en liga for meg. Men jeg mener jeg har tilpasset meg, mestret det. Du så sjøl hvilket tempo det var i deler av denne kampen. Det gikk styggfort da vi spilte som best i første omang.

-Det andre er den fysiske tøffheten. Også der føler jeg at jeg henger med, sier Brattbakk.

Aldri gøy

Tjue minutter før slutt ble Harald byttet ut med Darren Jackson. Da sto det fortsatt 0-0. Rett etterpå sendte super-veteran Alistair McCoist Rangers i tet _ og i praksis til cup-finalen.

-Det er aldri gøy å bli tatt av banen, sier Harald.

Han regner med å være tilbake snart. For sjøl mener ha å ha motbevist alle hentydninger om at han var et feilkjøp.

-Det ble snakket om set i begynnelsen, da jeg ikke scoret. Men jeg fikk da til det etterhvert også, og er tilfreds med det jeg har utrettet så langt.

Brattbakk har scoret ni Celtic-mål hittil. Det kommer garantert til å bli flere.

Men det spørs om det blir noen VM-tur.