Tvilsom Zane

Mer spisstrøbbel for LSK: Clayton Zane er usikker til Bryne-kampen. Viking må klare seg uten Erik Nevland mot Molde. Les siste nytt foran Tippeliga-runden!

Meld deg på i Mitt drømmelag!

Zane er allerede solgt til Anderlecht, men er i mellomtida er Zane svært viktig ettersom Magnus Powell er langtidsskadd.

Nå risikerer LSK å stå igjen med bare Arild Sundgot på topp i Tippeligakampen mot Bryne søndag. Nødløsningspiss Jan Åge Fjørtoft skal jobbe for NRK, og blir ikke med til bortekampen.

- Clayton er usikker. Han sliter fælt med ankelen, sier Arne Erlandsen til Dagbladet.no.

Også foran forrige runde sleit australieren med den samme skaden. I går fullførte han ikke treninga, og i dag var ankelen ikke noe bedre.

- Vi får se hvordan det går på treninga i morgen, sier Erlandsen.

Skadelista på Åråsen er lang fra før. Frode Kippe, Per M. Misund og Torjus Hansén er alle ute med skader og sykdom.

Mot Lyn på Ullevaal sist søndag tapte LSK 0-2.

- Laget mot Bryne er ikke tatt ut ennå, sier Erlandsen.

Molde tar i mot Viking på Røkke-løkka. Det blir et Viking-lag uten Nevland på topp. Den tidligere Manchester United-spissen sliter med et vondt kne.

- Jeg har alltid et håp om at det skal bli bedre mellom hver kamp, men til søndag var jeg sjanseløs, sier Nevland til Stavanger Aftenblad.

Trener Benny Lennartsson skulle gjerne hatt med Nevland, men er ikke så overrasket.

- Han har ikke trent hele uke. Og det går ikke an å holde på som han gjorde i mot Lillestrøm da han ikke torde å gå inn i dueller, sier Lennartsson til Dagbladet.no.

Hos Rosenborg er Frode Johnsen tilbake på laget. Trønderne håper Johnsen skal få hull på byllen. Azar Karadas trekkes ned som stopper.

ROSENBORG - LYN

Lørdag kl. 19.00

Bånn mot topp i Tippeligaen. Rosenborg står med null poeng og null mål. Det skal forhåpentligvis Frode Johnsen gjøre noe med i morgen. Den tidligere Odd-spissen gjør comeback mot ligalederen. Det betyr at Azar Karadas trekkes ned som stopper. Christer Basma tar høyrebacken, mens Janne Saarinen får fornyet tillit på den andre siden. Odd Inge Olsen må sone for det røde kortet han fikk på Stavanger stadion. Skadd: Dagfinn Enerly. Karantene: Olsen.

Lyn må fortsatt unnvære Mohammed Ouseb og Helgi Sigurdsson. Namibieren sliter fortsatt med en skade han fikk i seriepremieren, mens den islandske spissen snart er klar etter ankeloperasjonen. I tilegg er Frode Birkeland og Alexander Midtsian usikre. Skadd: Ouseb, Sigurdsson, Tommy Nilsen, Fredrik Dahm, Morten Wivestad. Usikre: Birkeland, Midtsian.

VÅLERENGA - SOGNDAL

Søndag kl. 18.00

Tobias Grahn er klar for debut i Tippeligaen. Det betyr trolig at Petter Belsvik eller Kristen Viikmäe må ta plass på benken. Åsmund Bjørkan er ute en stund på grunn av skade. - Vi har litt småplukk ellers, men regner med å stable alle de på beina, sier VIF-assistent Geir Bakke til Dagbladet.no. Skadd: Bjørkan.

Sogndal-trener Torbjørn Glomnes har så godt som skadefri tropp foran turen til hovedstaden. Også Rune Buer Johansen er på gang igjen, men helgas kamp kommer for tidlig. Skadd: Buer Johansen.

BODØ/GLIMT - STABÆK

Søndag kl. 18.00

Glimt-keeper Rohnny Westad ble operert i skuldra denne uka og er ute i tre måneder. Christian Berg er snart klar etter korsbåndskaden. Kristoffer Paulsen fikk seg en smell på trening i går, men trener Øystein Gåre regner med å ha backen klar til kamp. Skadd: Westad, Christian Berg. Usikker: Paulssen.

Også Stabæks John Arvid Skistad er på vei tilbake etter korsbåndoperasjon, men stopperen er ikke spilleklar før midt på sommeren. Spissen Marel Baldvinsson, som kom inn mot Vålerenga, har slitt litt med en hofteskade denne uka. - Han tester seg med fotball i dag, så får vi se hvordan det går, sier Gaute Larsen til Dagbladet.no. Skadd: Skistad. Usikker: Baldvinsson.

MOLDE - VIKING

Søndag kl. 18.00

Petter Chr. Singsaas har pådratt seg en strekkskade og er ikke aktuell mot Viking. Det er heller ikke Kai Røberg som også er skadet. Gunder Bengtsson tar først ut troppen i morgen. Skadd: Singsaas, Røberg.

Erik Nevland spiller ikke mot Molde. Viking fortsetter dermed med de samme elleve som sikret seier mot Rosenborg. Skadd: Nevland, Aarsheim.

MOSS - ODD GRENLAND

Søndag kl. 18.00

Kasey Wehrman er i trening igjen og aktuell for kamp på søndag. Rune Tangen har sonet ferdig sin karantene, men har slitt med en leggskade. Veteranen er trolig kampklar, men det spørs om Erik Brakstad endrer på et forsvar som holdt nullen i Bergen sist helg. Terje Høsøien er sjuk. - Det er for tidlig å si om han blir klar, sier trener Erik Brakstad. Sjuk: Høsøien.

Odd Grenland har to mann usikre: Kim Larsen (lyske) og Bent Inge Johnsen (rygg). - De har ikke trent på et par dager, opplyser Arne Sandstø. Han har mest tro på at Johnsen kan bli klar. Sami Mahlio og Tor Gunnar Johnsen er fortsatt ute. Skadd: Mahlio, T.G. Johnsen. Usikre: Larsen, B.I. Johnsen.

BRYNE - LILLESTRØM

Søndag kl. 18.00

Bryne har lånt Moldes tredjekeeper, Knut Dørum Lillebakk, etter at både første- og andrekeeperen ble satt ut av skade. Førstevalg Roger Eskeland er snart klar igjen. Det samme er andrekeeper Svein Bø, men Lillebakk får trolig keeperjobben mot LSK. Bryne har veteranene Rune Medalen og Geir Atle Undheim tilbake i trening. Jærbuene skal revansjere 0-4 fra Bodø sist helg. Usikker: Eskeland, Bø. Karantene: Einar Braut.

LSK må kanskje klare seg uten Clayton Zane. Dermed kan Tom Kristoffersen bli flyttet opp til en uvant spissrolle. Har ei lang skadeliste. Skadd: Magnus Powell, Per M. Misund, Frode Kippe. Torjus Hansén. Usikker: Clayton Zane.

START - BRANN

Søndag kl. 20.00

Jan Halvor Halvorsen kan velge og vrake fra en skadefri tropp. Han er ikke helt fornøyd med det de tre angriperne har prestert i de to første kampene. Det betyr at Morten Knutsen, Morten Larsen og Ricardas Beniusis står i fare for å havne på benken. - Det er naturlig at vi sliter litt med samhandlingen framme. Det er naturlig i og med at de kom sist til klubben, sier Halvorsen til Dagbladet.no.

Sergej Terehhov er tilbake etter lyskeprobleme. Trener Teitur Thordarsson kan derfor velge fra en skadefri tropp. Muligens et par forandringer på laget fra sist, men dette blir ikke avgjort før i morgen.Meld deg på i Mitt drømmelag!

MÅ VENTE:</B> Erik Nevland er ikke bra i kneet. Foto: SCANPIX