Tvilte på at Gerrard fortjente straffe

Dommeren innrømmer.

(Dagbladet.no): Martin Hansson hadde oversett straffesituasjoner begge veier da det skjedde tre minutter på overtid: Steven Gerrard kom stormende inn i boksen, og provoserte fram en straffe i en luftig duell med Mariano Pernia.

• Se straffesituasjonen HER

Den svenske dommeren brukte noen sekunder på å se bort mot linjemannen før han pekte på 11-metersmerket - og ble umiddelbart omringet av rasende Atletico-spillere.

Steven Gerrard lot seg ikke påvirke av oppstyret og satte kontrollert inn 1-1, som gjør at gruppa fortsatt er helt åpen. Dagens spanske aviser gir en indikasjon på at Hansson gjør klokt i å ikke legge ferien sin til Madrid med det første.

- Sa unnskyld

I dag erkjenner svensken at han var usikker idet Gerrard gikk i bakken.

- Fra min vinkel er jeg ikke overbevist om at det er straffe, sier han til SVT Sport, og antyder dermed at det var linjedommeren som hadde siste ord.

På spørsmål om han kan presisere får Hansson imidlertid kalde føtter.

STRAFFE?: Steven Gerrard har trolig opplevd verre overfall enn sammenstøtet med Mariano Pernia tre minutter på overtid. Svenske Martin Hansson pekte like fullt på straffemerket. Foto: REUTERS
STRAFFE?: Steven Gerrard har trolig opplevd verre overfall enn sammenstøtet med Mariano Pernia tre minutter på overtid. Svenske Martin Hansson pekte like fullt på straffemerket. Foto: REUTERS Vis mer

- Ifølge Uefa-reglene får jeg ikke uttale meg om spesifikke situasjoner, sier han.

Da er Atleticos Parna langt mer snakkesalig:

- Linjemannen sa «unnskyld, unnskyld» etter at det ble dømt straffe. Han hadde tid til å omgjøre det, men gjorde det ikke, sier mannen som forårsaket straffesparket.

Selv har han denne versjonen av det som skjedde:

- Det var aldri noen forseelse, Gerrard kastet seg i meg. Det kunne ikke vært klarere.

- Ble belønnet

Gerrard uttalte i går at han forsto spanjolenes raseri, samtidig som han mente dommeren tok den riktige avgjørelsen.

- Straffen var diskutabel, men jeg var foran og han hoppet på meg. Om det skjer et annet sted på banen ville du fått frispark, så når det skjer innenfor boksen er det straffe. Vi var skuffet over at dommeren ikke så en hands tidligere var et klart straffespark, så vi fortjente det, sier Gerrard ifølge PA.

Tvilte på at Gerrard fortjente straffe

Liverpool-kapteinen berømmer lagkameratene for igjen å vise sterk moral mot slutten av kampene.

- Vi presset og presset, men det ville seg ikke. Dette laget har likevel vist så mange ganger at det står på til siste slutt. Vi fikk belønningen vår, sier han.

<B>IKKE OVERBEVIST:</B> Martin Hansson var ikke overbevist om straffen fra posisjonen han sto, men linjemannen var sikker i sin sak.
<B>SPANSK SINNE:</B> - Det var aldri noen forseelse, Gerrard kastet seg i meg, mener Mariano Pernia.