Tvinger Chelsea til å møte henne i retten - det kan bli pinlig for klubben

Ikke enige om sluttpakke.

- SEE YOU IN COURT: Lege Eva Carneiro tvinger sin tidligere arbeidsgiver Chelsea FC til å møte henne i retten. Det kan bli en pinlig affære for klubben. Foto: BPI / REX Shutterstock / NTB Scanpix
- SEE YOU IN COURT: Lege Eva Carneiro tvinger sin tidligere arbeidsgiver Chelsea FC til å møte henne i retten. Det kan bli en pinlig affære for klubben. Foto: BPI / REX Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tvisten mellom Chelsea og tidligere klubblege Eva Carneiro (42) har pågått helt siden serieåpningen i Premier League i august.

Nå tyder mye på at saken nærmer seg en konklusjon.

Blant andre Daily Telegraph og BBC melder nemlig i dag at de to partene etter all sannsynlighet kommer til å avgjøre saken i det britiske rettssystemet fordi de ikke er kommet til enighet om en sluttpakke for Carneiro.

Kan bli pinlig Retten er eneste utvei dersom partene ikke skulle komme til enighet om en sluttpakke før en høring finner sted. Hvis saken ender i retten, blir det en offentlig sak, noe som kan bli en pinlig affære for Chelsea.

Carneiro hadde frist på seg til neste uke med å sende inn en klage på det hun mener er usaklig oppsigelse fra klubbens side.

HER SKJER DET: Chelseas lege Eva Carneiro og fysioterapeut Jon Fearn løper ut på banen for å gi Eden Hazard behandling. Det likte manager José Mourinho svært dårlig. Foto: AFP / IAN KINGTON / NTB Scanpix
HER SKJER DET: Chelseas lege Eva Carneiro og fysioterapeut Jon Fearn løper ut på banen for å gi Eden Hazard behandling. Det likte manager José Mourinho svært dårlig. Foto: AFP / IAN KINGTON / NTB Scanpix Vis mer

Legen har ikke vært på jobb for Chelsea siden hun og fysioterapeut Jon Fearn ble suspenderte av manager José Mourinho etter åpningskampen mot Swansea på Stamford Bridge.

Mens Chelsea jaktet et seiersmål på overtid, fikk Eden Hazard en smell, og Carneiro og Fearn løp ut på banen for å gi den lille belgieren behandling.

- Naive Det likte Mourinho svært dårlig. Portugiseren gestikulerte mot det medisinske apparatet sitt, og da han møtte pressen etterpå, kritiserte han dem etter alle kunstens regler.

- Selv om du er lege, eller har andre oppgaver på benken, så må du forstå selve spillet. De er naive, sa Mourinho.

Carneiro ønsket i utgangspunktet å få tilbake sin gamle jobb for Chelsea, men den kampen ga hun opp i september. I retten kan hun nå søke kompensasjon for tapt lønn de siste tre månedene, samt erstatning for tort og svie.

- Uforsvarlig Situasjonen fikk massiv medieomtale i ettertid, og både norske og utenlandske leger mente det var uforsvarlig av Mourinho å blande seg inn i medisinske vurderinger.

- Oppførselen til Mourinho er horribel. At en fotballtrener oppfører seg så tankeløst, er uforståelig. Han er egentlig for dum til å uttale seg. Det sier jeg ut ifra 20 års erfaring, sa Odd-lege Ola Stamnes til Dagbladet.

Samtidig sto Eva Carneiro på sitt, og et par dager etter hendelsen, takket hun for all støtten:

 - Jeg ønsker å takke alle for den overveldende støtten dere har gitt meg. Jeg setter veldig stor pris på det, skrev 42-åringen på sin egen Facebook-side.

Diskrimineringsfrikjent Mourinho ble i etterkant klaget inn til Det engelske fotballforbundet (FA) for kjønnsdiskriminering, men portugiseren ble frikjent. Det gjorde Carneiro forbanna.

I en pressemelding skrev hun at FA aldri hadde tatt kontakt for å få hennes versjon av hva som skjedde. 

- Jeg fant ut at FA etterforsket hendelsen som skjedde 8. august gjennom pressen. Ikke på noe tidspunkt har jeg blitt kontaktet av FA med en forespørsel om å få min versjon av saken, skrev Carneiro i pressemeldingen, gjengitt av Sky Sports.

Etter nesten tre måneder går saken nå mot slutten.

Timingen kunne imidlertid ikke kommet på et verre tidspunkt for Chelsea. Klubben er i full krise sportslig sett, og en rettssak mot en tidligere ansatt, som kan avsløre potensielt pinlige detaljer, er ikke det londonklubben trenger nå.