Slik så Ullevaal ut for én måned siden da Egil Olsen presenterte landslagstroppen til kampen mot Slovakia. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Slik så Ullevaal ut for én måned siden da Egil Olsen presenterte landslagstroppen til kampen mot Slovakia. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Tvinger Vålerenga til å stenge tribuner

- Dette er dessverre utenfor vår kontroll.

|||

På grunn av sikkerhetshensyn må to tribuneseksjoner holdes stengt når Vålerenga og Viking mandag møtes på Ullevaal.

- Vålerenga er leietaker på Ullevaal stadion og stadionledelsen har foretatt en sikkerhetsvurdering i forhold til snø og is på tribunen. På grunnlag av denne vurderingen må vi forholde oss til at de har besluttet å stenge to tribuneseksjoner av sikkerhetshensyn, sier arrangementssjef Frida Blomgren til vif-fotball.no.

Det er rekordtidlig seriestart i norsk fotball denne sesongen. Allerede lørdag (13. mars) får Brann besøk av FK Haugesund i Bergen. Øvrige kamper spilles søndag.

- Vi har planlagt som vanlig og nå fått beskjed fra Ullevaal stadion om stenging av disse tribuneseksjonene. Vi ønsket i utgangspunktet selvsagt å ta i bruk hele stadion, men når dette er umulig må vi forholde oss til det, sier Blomgren.

- Utenfor vår kontroll

Det er ifølge stadionledelsen umulig å få ryddet tribuneseksjonene på Hafslund Nedre og Bendit Nedre slik at det blir trygt for tilskuerne å oppholde seg der.

- Dette er dessverre helt utenfor vår kontroll, men vi spør oss selv om Ullevaal stadion hadde stengt av tribuneseksjoner hvis det var en landskamp som skulle arrangeres, sier administrerende direktør Pål Breen.

Bra gress

Rundt 6000 tilskuerplasser forsvinner når de to seksjonene stenges. Det var torsdag ettermiddag solgt 8300 billetter.

Sol og litt varmere temperaturer har gjort at den nye Ullevaal-matta tar form. Gresset ser bra ut før årets første kamp. Med den nye banemesteren i spissen jobbes det kontinuerlig for å få banen i optimal stand før sesongstart, med blant annet full undervarme og lysbehandling.

(NTB)