Tvinges av skjermen?

TV 2s Guro Fostervold kan bli tvunget av skjermen i enkelte saker etter at kjæresten ble valgt til NISO-leder.

TV 2s sportsanker Guro Fostervold kan bli tatt av skjermen når kanalen omtaler saker som gjelder interessene til norske idrettsutøvere, skriver BA i dag.

Bakgrunnen for dette er at hennes kjæreste, Tarje Nordstrand Jacobsen, i går ble valgt til ny leder i idrettsutøvernes egen fagforening NISO.

NISO har etter hvert fått en fremtredende rolle i norsk idrett og både TV 2 og Norsk Presseforbund sier nå at Fostervold kan komme opp i situasjoner der hun havner i en dobbelrolle.

- Jeg sier ikke at Guro skal fratas jobben i TV 2, men i sendinger og enkeltsaker der vi omtaler konfliktsaker der NISO er involvert, er det naturlig at hun overlater plassen til andre.

Særlig hvis vi har en gjest fra NISO som skal stilles til veggs i studio, sier TV 2s informasjonsdirektør Rune Indrøy.

- Guro Fostervold bør for eksempel ikke intervjue Nordstrand Jacobsen, men det tror jeg TV 2 er klar over, sier leder i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold.

Verken sportssjefen i TV 2 eller og Guro Fostervold føler at dette er noe problem.

  • Nordstrand Jacobsen har tidligere spilt toppfotball for Molde, Hødd og Haugesund. Nå er han med i 2. divisjonsklubben Løv-Ham, men så sent som i forrige uke var han på prøvespill i Brann.

    (Dagbladet.no)