Tvinges til å droppe NM

Fem av de beste hopperne vil mangle under hopp-NM på Rena. Terminlista for verdenscupen tvinger Tommy Ingebrigtsen, Lasse Ottesen, Roar Ljøkelsøy, Henning Stensrud og Morten Ågheim til å droppe normalbakkerennet lørdag 29. januar. - Vi er meget lei for at slikt skjer, sier landslagssjef Hroar Stjernen til Dagbladet.

De fem forannevnte løperne skal delta i fire verdenscuprenn i Japan fra 22. til 26. januar.

- Når FIS (Det internasjonale skiforbundet) legger et v-cuprenn i Japan til onsdagen før helga med nasjonale mesterskap, er det lite vi kan gjøre. Hopperne kommer ikke hjem før natt til fredag, og da er det for tidlig å konkurrere igjen allerede på lørdagen. Det rådet har vi også fått fra legehold. Den beklagelige situasjonen er klargjort med arrangøren på Rena, som også har fått beskjed om at samtlige Japan-farere deltar i storbakke-NM søndag 30. januar, sier Hroar Stjernen.

Fem- seks dager

Tommy Ingebrigtsen, Lasse Ottesen, Roar Ljøkelsøy, Henning Stensrud og Morten Ågheim reiser til Japan tirsdag om ei uke og skal konkurrere i to renn i Sapporo (22. og 23. januar) og to renn i Hakuba (25. og 26. januar).

- Hvis det ikke hadde vært norgesmesterskap, ville vi neppe hoppet igjen før det hadde gått fem- seks dager siden hjemkomsten fra Japan. Du kan føle deg vel langt tidligere, men rytmisk og kroppsmessig henger du ikke med de første dagene. For sikkerhets skyld er det riktig å stå over lørdagsrennet på Rena. Storbakke-NM dagen etter kommer også i tidligste laget, sier Lasse Ottesen.

Ikke noe valg

I likhet med hoppsjefen, beklager han at de beste løperne tvinges til å droppe normalbakke-NM, hvor Morten Ågheim er regjerende mester.

- Det beste hadde vært om norgesmesterskapene hadde vært ei annen helg. Når situasjonen er som den er, må vi tenke på sikkerheten. Da har vi ikke noe annet valg, sier landslagskaptein Lasse Ottesen.

  • Norge deltar med seks hoppere i Japan. Frode Håre er der fra før.