Johaug får behandling: - Fått mye juling

Tvinges til å ta pause i flere uker

Therese Johaug må ta pause fra treningsplanen i flere uker. Johaug behandles for øyeblikket på Olympiatoppen for verkende lår. Trener Pål Gunnar Mikkelsplass forklarer årsaken til overbelastningen.

TRENINGSPAUSE: Therese Johaug behandles på Olympiatoppen og må ta pause fra normal trening i flere uker. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TRENINGSPAUSE: Therese Johaug behandles på Olympiatoppen og må ta pause fra normal trening i flere uker. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Therese Johaug valgte å trekke seg fra Toppidrettsveka forrige uke.

Overfor Dagbladet forteller trener Pål Gunnar Mikkelsplass nå i detalj hvilke konkrete signaler og årsaker som gjør at Johaugs kropp ikke fungerer som ønskelig.

Det er ikke unormalt at langrennsløpere ligger på grensen av hva kroppen tåler og i perioder bikker over, men for rutinerte Johaug er dette mer sjelden vare.

Tidligere har profiler som Marit Bjørgen, Petter Northug og Heidi Weng gått på kritiske og langvarige treningssmeller som har spolert flere sesonger for denne trioen.

- Ville Johaug vært i faresonen for å gå på en tilsvarende overtrenings/feiltreningssmell om hun ikke tråkket på bremsen nå?

- Ja, helt klart. De fleste langrennsløpere på toppnivå er iblant på grensen av hva man tåler. Det må man for å henge med. Foreløpig er det ingen dramatikk, men vi vet ikke hvordan det er om 14 dager, sier Mikkelsplass til Dagbladet.

Tvinges til pause i flere uker

Trener Mikkelsplass kjenner Johaug svært godt etter å ha jobbet svært tett sammen med skiesset de siste åra og er i god tro på at de skal berge situasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer