Tvinges til barnefotball

Rosenborg må starte opp egen ungdomsavdeling for 12- 16-åringene for å tilfredsstille UEFAs krav til klubblisens som etter planen innføres i 2003. Sportsdirektør Rune Bratseth håper i det lengste å slippe.

Det europeiske fotballforbundet UEFA stiller store krav til fotballklubbene som ønsker å være med i kampen om europacupspill. Klubblisensen blir et must for de som vil kvalifisere seg.

- UEFA stiller forskjellige krav innen finans, sport, personal/administrasjon, anlegg og juridisk kompetanse, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

For Rosenborg er det meste på plass allerede. Men UEFAs krav til aldersbestemt fotball ned til 12 år har ikke RBK innfridd siden klubben nedla barnefotballen tidlig på 90-tallet.

- I kriteriene er det ønske om at klubbene må ha egne lag mellom 12 og 18 år, sier Bratseth.

Sponser naboene

Rosenborg har i alle år hatt juniorlag for 16- 19-åringene. Og Bratseth håper i det lengste at UEFAs krav kan defineres som et ønske.

- Slik som jeg ser det så kan vi komme oss unna dette, sier han.

Det begrunner Bratseth med Rosenborgs subsidiering av klubbfotballens rundt 60 lag i Trøndelag.

- Vi bruker over fem millioner kroner i året, sier Bratseth.

Som argumenterer med at Rosenborg er et bylag, og at Lerkendal er en bydel for godt voksne folk - med avkom langt over junioralderen.

- Om vi hadde lilleputt- og småguttelag ville vi tiltrukket oss unger fra klubbene rundt oss. Det ønsker vi ikke. Vi vil at de skal spille der de går på skole og der de har venner, sier han.

Derfor pumper Rosenborg inn 50000 kroner til klubbene med andredivisjonslag i Trøndelag. Byåsen får 350000 kroner.

Verre for andre

Men om Bratseth som sportsdirektør for klubben på toppen av fotballpyramiden i Trøndelag får viljen sin, gjenstår å se. Det er mye opp til fotballforbundet å avgjøre. NFF-administrasjonen kan få mye annet å vurdere også. For de 13 andre norske toppklubbene er klubblisensens krav langt fra innfridd.

- Ingen klarer kravene per i dag, sier Bratseth.

<B>ØNSKER IKKE:</B> Sportsdirektør Rune Bratseth håper Rosenborg kan definere UEFAs krav som ønsker. - Om vi hadde lilleputt- og småguttelag ville vi tiltrukket oss unger fra klubbene rundt oss. Det ønsker vi ikke. Vi vil at de skal spille der de går på skole og der de har venner, sier Bratseth.