Tvinges til endring: - Ekstremvarme

VM-øvelser flyttes.

FLYTTES: Forsøksheatet på 5000 meter med Karoline Bjerkeli Grøvdal i aksjon flyttes. Foto: Lise Åserud / NTB
FLYTTES: Forsøksheatet på 5000 meter med Karoline Bjerkeli Grøvdal i aksjon flyttes. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BUDAPEST/OSLO (Dagbladet): Varmen i Budapest fører til endringer på VM-programmet i friidrett.

«Som dere vet så er værforholdene i Budapest i ferd med å bli ekstreme», melder arrangøren i en uttalelse.

Det er 34 grader i Ungarns hovedstad i dag. I morgen er det meldt 31 grader. Dagbladets reporter melder om uutholdelig varme i Budapest denne tirsdagen.

Det er onsdagen forsøksheat på 5000 meter for damer som flyttes fra klokka 11.00 til 19.00 samme kveld. Karoline Bjerkeli Grøvdal er blant dem som skal løpe distansen.

- Det har ingenting å si for min del det, om det er på formiddagen eller kvelden. Jeg tror det blir greit uansett, sier Bjerkeli Grøvdal til Dagbladet en snau halvtime etter meldingen om at forsøket flyttes.

Hun sleit stort på både 5000 og 10 000 meter i Tokyo-OL, men det var på grunn av luftfuktigheten.

- Varmen takler jeg greit, det er luftfuktighet jeg ikke er veldig fan av, og det er det ikke her på samme måte som Asia og spesielt Tokyo. Det var varmt under forsøket i Eugene i fjor også, og det gikk veldig greit. Det er ingen som løper langt som er fan av å løpe i varmen, men det er ikke det det står på, sier hun videre.

IS: Derfor bruker Jakob Ingebrigtsen og de norske utøverne vester under VM. Video: Løkås/NRK. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

Arrangøren skriver i pressemeldingen at forsøksheatet vil være under et såkalt «BLACK FLAG WBGT Code», som ikke er akseptabelt for utøverne å konkurrere under på en så lang og krevende distanse.

Kort og godt går det på at antall grader, luftfuktigheten og øvrige forhold ikke skal overstige en viss grense.

«Risikoen for å få heteslag øker, og det er ikke akseptable forhold å konkurrere under», heter det.

Det betyr også at det legges til rette for at damenes og herrenes forsøksheat på 200 meter skyves på. Disse går av stabelen klokka 11.20 (fra 12.05) og 12.15 (fra 12.50) onsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer