Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tvinges til nytt grep

Heidi Weng (28) har lagt bak seg en tung periode. Nå tar hun grep for å unngå ny smell.

NY ØKT: Heidi Weng gjør seg klar til en ny økt under treningsleiren til langrennslandslaget i franske Font Romeu.
Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
NY ØKT: Heidi Weng gjør seg klar til en ny økt under treningsleiren til langrennslandslaget i franske Font Romeu. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

FONT ROMEU (Dagbladet):

- Oi.

Heidi Weng lemper ut et lite, forsiktig varselskrik i det en reklameplakat velter om like bak Therese Johaug, noen meter fra oss. Denne gangen var det vinden som spilte henne et puss.

Dagbladet møter henne i den franske fjellandsbyen Font Romeu. Hun sitter gjemt bak noen solbriller og det er kort tid mellom gjespene. Dagene i Frankrike er tøffe med harde og lange treningsøkter.

WENG MÅ HA, WENG MÅ HA: Solbriller på. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
WENG MÅ HA, WENG MÅ HA: Solbriller på. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

Føler seg bedre

Tøffe har de siste sesongene også vært for Weng. Hun har ikke vært å kjenne igjen i skisporet siden smellen januar 2018. Hun vant både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt i 2016/17 og 2017/18, men så kom en tung periode.

Kroppen svarte ikke lenger på treningen, og Weng gikk rundt og følte seg tung og sliten. Hennes siste pallplassering kom i prøve-VM januar 2018.

- Nei, jeg har ikke følt meg så bra, nei. Det har vært bare noen få løp som har fungert ganske greit, men ellers har det ikke vært noe. Det ble bedre i Falun og i VM, men det har ikke vært noe voldsomt. Jeg har hatt en tung kropp, forklarer hun til Dagbladet.

Nå har Weng lagt om til den «gode, gamle treningsplanen», og i sommer har det bare gått bedre og bedre på treninger. Weng har også levert gode resultater på rulleski. Under Toppidrettsveka vant hun kvinnenes 47 kilometer lange rulleskirenn. Ned til neste kvinne var det langt over minuttet.

- Det har fungert bra de siste to månedene. Det er veldig gøy å ha en kropp som fungerer bra, i hvert fall når det begynner å nærme seg sesong, men så må jeg ta det rolig så den holder seg der.

SNILL: Heidi Weng er godt likt av sine konkurrenter. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Ny plan

Å ta det rolig, er ikke noe 28-åringen fra Enebakk er vant til. Weng ble riktignok tvunget til å stå over noen renn i fjorårssesongen, men tidligere i karrieren har hun gått nesten alle renn på kalenderen. Det ville hun nok helst ha fortsatt med, men denne sesongen tar Weng grep for å ikke gå på en ny smell.

- Det kommer litt an på formen, men det er godt mulig at jeg står over flere renn, forklarer hun til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Hvis jeg ikke står over, så er det ikke sikkert at jeg har fullt fokus på alle renn, og heller tenker de stedene og løypene som passer meg best. Det er der jeg vil prestere og de rennene jeg har fokus på.

- Er dette noe du har kommet fram til etter samtaler med trenerne?

- Nei, egentlig ikke. Det har jeg tenkt på selv, sier Weng og sender et stolt smil.

Den nye planen gjør også at hun dropper alle tanker om verdenscupen totalt denne sesongen:

- Nei, jeg har ikke noen planer om å gjøre det bra i totalcupen. Jeg har mer plan om å være i form nok til at kroppen fungerer. Det blir heftig å tro at jeg skal prestere fra start til mål. Jeg er ikke helt der.

Ennå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling