Tvinges til tøffere skøyte-trening

Den nye langrenns-sjefen Steinar Mundal har fått organisasjonen på plass. Nå begynner jobben med å få løperne til å fungere. Målet er å bli bedre i skøyting. Resepten er tøffere trening.

År etter år har norske langrennsløpere lovet å bli bedre skøytere. Lite eller ingenting har skjedd.

Mundal tror han vet hvorfor.

- Vi har nok vært altfor forsiktige i den tøffe skøytetreninga. Det skal det bli forandring på.

- Vi er nødt til å trene tøffere. Det viser seg at vi henger med de beste utlendingene på flatt parti og i lett terreng. I motbakkene blir vi tatt, sier Mundal. For å rette på det, blir den tøffe skøytetreninga prioritert.

- Det blir mer av det. På sommerstid kommer vi til å trene med tyngre rulleski, kanskje også med hjul som ikke ruller så fort for å tvinge fram padle-trening i motbakkene. Det, samt noen justeringer ellers, har jeg tro på skal gi resultater, sier den nye langrenns-sjefen.

- Flere av løperne har vært redd for at økt skøyte-trening skal gå utover den klassiske stilen. Hva sier du til det?

- At vi må være forsiktige. Vi kan ikke risikere å skusle bort det forspranget vi har i klassisk. Men samtidig er vi nødt til å bli bedre i skøyting skal vi henge med på jaktstarter og i stafetter.

- Og vi skal ikke være så redde for å satse hardere på å få det til, sier Mundal til Dagbladet.

- Løpere som Bente Martinsen, Odd-Bjørn Hjelmeseth og Frode Estil har alle både motivasjon og kapasitet til å bli bedre skøytere.

Går det som Steinar Mundal vil, skal de endelig bli det.